profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grjazins: Godīgi sakot, bija bailīgi lidot, kad pietuvojies ar 170 km/h lielu ātrumu (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 05.10.2021 - 06:55 Grjazins: Godīgi sakot, bija bailīgi lidot, kad pietuvojies ar 170 km/h lielu ātrumu (VIDEO)
Nikolajs Grjazins lidojumā

Somijas WRC rallijs arī šogad noslēdzās ar slaveno Ruhimaki ātrrumposmu, kura finišā sportistus sagaidīja iespaidīgais tramplīns, kuru klāt vērot bija ieradušies vairāki tūkstoši skatītāju, kurus ekipāžas priecēja ar tāliem lēcieniem.


Foto: atworld

Viens no tālākajiem lēcieniem padevās franču braucējam Adrienam Formo, kurš ar ''Ford Fiesta WRC'' automašīnu pamanījās aizlēkt ap 68 metriem!


Tāpat ļoti iespaidīgs lēciens (ap 58 – 59 metriem) padevās Nikolajam Grjazinam, kurš pēc lēciena saņēma specbalvu.


Grjazins ar specbalvu

Sarunā ar portālu Go4speed Grjazins pēc finiša atklāja, ka šis lēciens bija arī tā izplānots. ''Zināju, ka piezemēšanās pēc šī tramplīna nebūs smaga un tas nebūs tā, kā apmēram nokrist no kraujas. Redzēju, ka Ožjē šo tramplīnu veica ar pilnu gāzi un pēc piezemēšanās nebija spēcīgs trieciens. Pirmajā reizē izdomāju, ka pirms tramplīna nebremzēšu, bet nedaudz atlaidīšu gāzi. Pirmajā reizē lēciens izdevās ļoti tāls. Otrajā reizē gāzi atlaidu nedaudz mazāk, bet aizlecu tālāk tikai par metru. Ja brauktu ar pilnu gāzi, tad nezinu, kā būtu (smejas). Godīgi sakot, bija bailīgi. Sajūtas, kad tu tramplīnam pietuvojies ar 170 km/h lielu ātrumu (lēciena brīdī ātrums bija 160 km/h) un redzi ceļu, kas strauji paceļas augšā, tas ir vienīgais brīdis, kas biedē. Arī kad tu lido sajūtas ir dīvainas un nesaprotamas. Vienīgais, ko tu saproti, ka lido ilgi. Tas nav kā citos tramplīnos, kad tu izlec, smagi piezemējies un brauc tālāk. Toties piezemēšanās pēc šī tramplīna bija ļoti mīksta. Ne tā kā pēc citiem tramplīniem. Piemēram, Igaunijā tie mākslīgi izveidotie tramplīni man nepatika, jo tu strauji uzlec un smagi piezemējies. Igaunijā lekt tramplīnos ir sāpīgāk (smejas), bet šis noslēdzošais tramplīns bija ļoti foršs.''

Jāsaka, ka komentētāji pirms pirmā lēciena tiešraides laikā uzjautrinoties pārjautāja, vai visi ir paņēmuši līdzi lidmašīnas iekāpšanas biļetes, jo par Grjazina braukšanas stilu un par viņa tālajiem lēcieniem bieži tiek likts apzīmējums ''Gryazin Airlines''. Arī šoreiz krievu braucējs vilties nelika.



Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png