profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ožjē un Lapi nākamgad varētu dalīt trešo 'Toyota Yaris WRC' automašīnu

Go4speed 20.09.2021 - 23:02 Ožjē un Lapi nākamgad varētu dalīt trešo 'Toyota Yaris WRC' automašīnu
'Toyota Yaris WRC' darbībā

Pasaules rallija čempionāta ''Toyota'' rūpnīcas komandas boss Jari-Mati Latvala cer, ka oktobra beigās viņa vadītā komanda paziņos braucēju sastāvu 2022.gada sezonai.

Ar lielu varbūtību var teikt, ka komandā turpinās startēt Kalle Rovanpera un Elfins Evans, kamēr japānis Takamoto Katsuta ''Toyota'' sastāvā startēs kā ceturtais dalībnieks. Trešo mašīnu varētu dalīt Sebastjans Ožjē, kuram šī ir pēdējā pilnā sezona WRC, un Esapeka Lapi, kurš Somijas WRC startēs ar ''Toyota Yaris WRC''. Latvala atzinis, ka Ožjē nākamgad varētu redzēt piecos rallijos.


Lapi šosezon startējis tikai divos WRC posmos (Lapzemes ziemas rallijā un Portugālē), abos izcīnot uzvaras ar ''Volkswagen Polo GTI R5'' automašīnu WRC2 klasē. Lai arī tirgū vēl ir pieejami tādi rūdīti WRC piloti kā Andreas Mikelsens un Mads Ostbergs, Latvala lika noprast, ka šobrīd lielākās cerības ieņemt vietu komandā esot Lapi.

''Uzskatu, ka oktobrī mums ir jāpieņem lēmums. Ja mēs runājam par Ožjē plāniem 2022.gadā, tad vēl nekas nav izlemts. Viņš vēlas braukt Montekarlo rallijā. Ožjē teicis, ka nevēlas startēt Zviedrijas rallijā. Viņš ir minējis, ka četri līdz pieci ralliji ir kaut kas, par ko viņš domā, bet šīs ir diskusijas, kuras esam veikuši, bet nekas vēl nav izlemts," iesāk Jari-Mati Latvala.


Lapi automašīnas dizains Somijas WRC rallijā

Bijušais WRC pilots Latvala atzina, ka Lapi atrodas spēcīgākajā pozīcijā, lai ieņemtu vietu ''Toyota'' komandā, taču viņš apstiprināja, ka soms neesot vienīgais kandidāts. "Protams, mēs esam novērtējuši arī citus braucējus, taču mums joprojām ir iespēja paskatīties uz Lapi. Esapeka atrodas labākajā pozīcijā, kas nākamgad varētu startēt mūsu komandā, taču tirgū joprojām ir vēl pieejami daudz citu braucēju, kuriem šobrīd nav vietas citās komandās. Ļoti ceru, ka Esapeka veiks labu Somijas ralliju, kas, protams, palīdzēs mums pieņemt lēmumu."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png