profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Suninens negaidīti pamet M-Sport komandu

Go4speed 03.09.2021 - 01:11 Suninens negaidīti pamet M-Sport komandu
Tēmu Suninens

Somu braucēja Tēmu Suninena menedžmenta komanda paziņojusi, ka 27 gadus vecais sportists nekavējoties pamet ''M-Sport Ford World'' rallija komandu. Lai arī Suninenam bija līgums ar M-Sport uz šo sezonu, sportists paziņojis, ka pamet britu komandu.

''Ir pienācis laiks teikt uzredzēšanos M-Sport komandai. Esmu pateicīgs, ka man bija iespēja šīs komandas sastāvā braukt vairākus gadus. Tas ir bijis mācīšanās pilns ceļojums ar lieliskiem brīžiem. Tomēr nekas nav mūžīgs, un tagad mēs esam nolēmuši, ka ir pienācis laiks ķerties pie jauniem izaicinājumiem,'' tā Tēmu Suninens.


Foto: Martin Hlinka

Somu braucējs M-Sport pārstāvēja kopš 2017.gada. 2019. un 2020.gada sezonās, braucot ar ''Ford Fiesta WRC'', Suninenam izdevās trīs reizes kāpt uz goda pjedestāla. Šosezon Suninens startēja gan WRC, gan WRC2 klasē, dalot automašīnu ar Adrienu Formo. Šīs sezonas labākais rezultāts Suninenam bija Igaunijas WRC, kur tika izcīnīta sestā vieta.

Iespējams, šāds lēmums tika pieņemts pēc tam, kad M-Sport rīkotājdirektors Malkolms Vilsons paziņoja, ka Tēmu nebija iekļauts komandas 2022. gada pasaules rallija čempionāta plānos. ''Mēs esam apmierināti ar vienošanos - Tēmu nebija daļa no mūsu plāniem 2022. gadam, tāpēc mēs labprāt pārtraucām šo sadarbību. Kad mēs bijām pieņēmuši lēmumu, ka viņš nepārstāvēs mūsu komandu 2022. gadā, mēs negribējām viņu atturēt un devām viņam iespēju atrast sev jaunu komandu. Ar viņu nebija nekādu problēmu - tas ir mierizlīgums, un es neizslēdzu iespēju sadarboties ar viņu nākotnē,'' tā Malkolms Vilsons, kurš piebilda, ka sezonas atlikušo daļu ar ''Ford Fiesta WRC'' brauks Formo.


Foto: Honza Fronek

Tikmēr noskaidrojies, ka Suninens Somijas WRC posmā izies uz starta ar ''Volkswagen Polo GTI R5'' automašīnu, pārstāvot Movisport komandu, kurā šosezon startē Nikolajs Grjazins un atsevišķos posmos Esapeka Lapi. "Mēs piedalīsimies 2021. gada Somijas rallijā," sociālajos medijos paziņoja Tēmu Suninens. ''Brauksim ar ''VW Polo GTI'' WRC2 klasē. Braukt manā mājas rallijā vienmēr ir īpaša sajūta. Nevaru sagaidīt, kad sēdīšos pie stūres, it īpaši, ja tas ir 70. jubilejas rallijs. Ātrie somu grants ceļi - mēs atkal nākam!"
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png