profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Noivils izcīna uzvaru Beļģijas WRC, Sesks klasē sestais

Go4speed 15.08.2021 - 14:46 Noivils izcīna uzvaru Beļģijas WRC, Sesks klasē sestais
Foto: Honza Fronek

Ar beļģu sportista Tjerī Noivila uzvaru noslēdzies Beļģijas WRC rallijs. 30 sekundes Noivilam zaudēja komandas biedrs Kreigs Brīns, bet 43 sekundes atpalika Kalle Rovanpera.

Pēc pirmās dienas Noivils par 7,6 sekundēm apsteidza Brīnu, bet trešais bija Ots Tanaks. Arī pēc otrās dienas vadību saglabāja Noivils, bet viņam cieši turpināja sekot Brīns, kurš tobrīd zaudēja desmit sekundes. Uz trešo vietu pakāpās Elfins Evans, jo Tanaks devītajā dopā pārsita riteni un kopvērtējumā atkrita uz sesto vietu.


Foto: Honza Fronek

Svētdien sportistiem bija jāveic četri dopi, kuros ātrs bija Kalle Rovanpera. Somu braucējam izdevās apsteigt Evansu un pakāpties uz trešo vietu. Tikmēr pirmās divas vietas ieņēma Hyundai braucēji – Noivils un Brīns.


Foto: Honza Fronek

WRC2 klasē visiem braucējiem bija dažādās problēmas. Uz starta izgāja pieci braucēji, bet finišu sasniedza vien divi. Uzvaru ar jauno ''Hyundai i20 N Rally2'' svinēja Jari Hutunens, kura automašīnai bija tehniskas problēmas. Otro vietu izcīnīja Nikolajs Grjazins, kurš trešajā posmā izlidoja no trases un bija spiests izstāties no sacensību pirmās dienas. Pirms noslēdzošās dienas WRC2 klasē līderis bija Olivers Solbergs, taču svētdienas pirmajā dopā sportists bija spiests izstāties elektrības defekta dēļ. Jāatzīmē, ka otrajā dienā Solberga automašīnai bija problēmas ar stūres pastiprinātāju. Tikmēr Adrians Formo un Toms Kristensons piedzīvoja avārijas. WRC3 klasē uzvaru svinēja franču braucējs Huans Rosels.


Foto: Honza Fronek

Neveiksmīgs posms JWRC klasē padevās Mārtiņam Seskam un Renāram Francim. Pēc negadījuma treniņos, kad ekipāža noskrēja no ceļa, Sesks sacensību pirmajā dienā nespēja uzrādīt ātrumu, ar kādu tobrīd brauca viņu konkurenti. Otrās dienas pirmajā posmā Sesks vēlreiz nobrauca no ceļa un nespēja sasniegt finišu. Sacensību pēdējā dienā ātrums bija labāks, taču finišā sestā vieta starp sešiem braucējiem. Pārliecinošu uzvaru svinēja Džons Armstrongs, kuram minūti zaudēja JWRC līderis Sami Pajari.

Kopvērtējumā līderis ir Ožjē (162), kuram seko Elfins Evans (124) un Tjerī Noivils (124).

Nākamais WRC posms no 9.-12.septembrim notiks Grieķijā.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png