profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hari Rovanpera pēc Kalles uzvaras: Nezinu, kā mana sirds joprojām strādā

Go4speed 21.07.2021 - 21:42 Hari Rovanpera pēc Kalles uzvaras: Nezinu, kā mana sirds joprojām strādā
Mamma un tēvs Harijs sveic Kalli. Foto: TOYOTA GAZOO Racing WRC

Kalles Rovanperas tēvs Hari Rovanpera pēc dēla uzvaras Igaunijas WRC žurnālistiem atzina, ka šobrīd nevar pateikt, kā joprojām darbojas viņa sirds. Atgādināsim, ka Kalle pagājušajās brīvdienās kļuva par visu laiku jaunāko WRC posma uzvarētāju pasaules rallija čempionāta vēsturē.

Bijušais SEAT, Peugeot un Mitsubishi WRC komandu rūpnīcu pilots Hari Rovanpera, kurš savu vienīgo WRC uzvaru svinēja 2001.gadā Zviedrijas rallijā, pēc finiša ar asarām acīs sagaidīja savu dēlu uz finiša estakādes.

''Šīs bija neticamas brīvdienas. Nevaru turpināt runāt, jo visu laiku raudāšu,'' pēc finiša emocionāli teica Hari Rovanpera. ''Šis panākums pēc četriem sliktiem startiem ir lielisks. Šī uzvara pienāca īstajā laikā. Visu laiku, kad esat spiesti izstāties, tā ir liela vilšanās, bet tagad ceru, ka līdz sezonas beigām viss mainīsies. Nezinu, kā mana sirds joprojām strādā, jo to bija ļoti grūti skatīties.''


Foto: Honza Fronek

Iepriekšējais rekords piederēja Jari-Mati Latvalam, kurš savu pirmo WRC uzvaru bija izcīnījis 2008.gadā, tobrīd būdams 22 gadus vecs.

''Sajūtas automašīnā bija patīkamas. Nejutu lielu spiedienu, tāpēc mašīnā atmosfēra bija mierīga, kas bija patīkami. Kad mēs finišējām, tas bija patiešām liels atvieglojums. Kad jūs beidzot uzvarat un jūtat, ka spiediens mazinās, tās noteikti ir jaukas sajūtas. Tas ir kaut kas īpašs, bet tas nav kaut kas tāds, par ko domāju ļoti daudz (par rekordiem). Bet, protams, bija patīkami, kad Latvala atnāca man pateikt, ka viņš vēlējās, lai es būtu tas puisis, kurš pārspēj viņa rekordu, tāpēc, protams, tas noteikti man kaut ko nozīmē,'' saka Kalle Rovanpera, kurš savu rallija karjeru 2014.gadā sāka Latvijā.

Atbildot uz jautājumu, vai viņam pēc finiša nav bijušas asaras, viņš atbildēja: "Es tā nedomāju. Domāju, ka tētis ar to tika galā diezgan labi."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png