profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lukjaņuks: Izcīnījām uzvaru rokenrola stilā - būs ko atcerēties

Go4speed 20.07.2021 - 11:53 Lukjaņuks: Izcīnījām uzvaru rokenrola stilā - būs ko atcerēties
Foto: Martin Hlinka

Pēc Igaunijas WRC rallija lielas uzslavas saņem ne tikai Kalle Rovanpera, bet arī krievu braucējs Aleksejs Lukjaņuks, kurš, neskatoties uz diviem kūleņiem noslēdzošajā dopā, uzvarēja gan WRC3 klasē, gan arī bija ātrākais starp visām R5 klases mašīnām. Absolūtajā ieskaitē krievu raķetei astotā vieta.

Pēc rallija fani sociālajos tīklos slavē krievu braucēju un atzīst, ka labprāt viņu redzētu vēl kādā WRC posmā. Arī Lukjaņuks faniem atzina, ka labprāt atgrieztos WRC, bet tam vajadzīgi papildus līdzekļi.

''Sajūtas vienkārši satriecošas. No rallija, no ātrumposmiem, no vietējo darba, no mūsu uzticamā un ātrā auto guvām kolosālu baudu. Mums rallijs aizritēja gandrīz ideāli un bez nekādām problēmām, ja neskaita noslēdzošo ātrumposmu. Tur kaut kas notika ne tā. Bet tam jau vairs nav nozīmes. Galvenais, ka izcīnījām uzvaru un galvenais, ka tā tika izcīnīta rokenrola stilā. Tagad būs ko atcerēties. Man šis rallijs atmiņā paliks uz ilgu laiku,'' iesāk Aleksejs Lukjaņuks.

Foto: Honza Fronek

Savā komandas preses relīzē Lukjaņuks par notikušo avāriju piebilda, ka ''Līkumā pāri tramplīnam, kurā laikam biju pārāk optimistisks, automašīna pacēlās uz diviem riteņiem un galu galā apgāzās. Nespēju atturēt to no apgāšanās, lai gan es reaģēju ar stūri, taču apstākļi bija spēcīgāki. Uzmetām divus kūleņus, kā rezultātā salonā bija tik daudz smiltis un akmeņi, ka sākumā bija grūti atrast starta palaišanas pogu, kā arī nebija tik viegli uzreiz piedarbināt auto. Taču spējām finišēt, nezaudējot pozīciju.”

Jautāts par startēšanu vēl kādā WRC posmā, krievu braucējs atklāja, ka šobrīd plānā ir ERČ. ''Grūti kaut ko plānot, ja viss atkarīgs no mūsu atbalstītājiem. Protams, ka gribu būt soli augstāk par ERČ, bet joprojām ERČ ir ļoti baudāms čempionāts. Šobrīd esmu laimīgs, ka varēju aizvadīt šo ralliju un ka man nekas netraucēja - ne punkti, ne taktikas. Varēju braukt ar tādu ātrumu, ar kādu gribēju.''


Nobeigumā krievu braucējs pateicās Aleksandram Rževkinam, kurš Lukjaņukam sagādāja šo iespēju startēt WRC posmā, kā arī SRT komanda par darbu un lielisko automašīnu.

Atgādināsim, ka šis Lukjaņukam bija tikai ceturtais starts WRC rallijā. 2013.gadā Lukjaņuks ar ''Mitsubishi Lancer Evo X'' izcīnīja pārliecinošu uzvaru klasē 3.

Pēc diviem ERČ posmiem Lukjaņuks ar 64 punktiem ir čempionāta līderis.

Lukjaņuka avārija:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png