profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sesks: Šī bija adrenalīna pilna nedēļas nogale ar dramatisku sākumu un lielu vilšanos

Go4speed 19.07.2021 - 08:47 Sesks: Šī bija adrenalīna pilna nedēļas nogale ar dramatisku sākumu un lielu vilšanos
Foto: M-Sport Media

LMT Autosport akadēmijas ekipāža Mārtiņš Sesks un Renārs Francis spraigo WRC “Rally Estonia” sacensību izskaņā burtiski ''izrāva'' vietu uz pjedestāla 3. pakāpiena.

Lai gan Seska/ Franča tandēms bija noskaņots kareivīgi, sacensībās gūstot pavisam 5 ātrumposmu uzvaras, tomēr pirmajās sacensību dienās zaudētās sekundes vēlāk atgūt bija ļoti grūti.


Foto: M-Sport Media

“Rally Estonia” sākumā Seska/ Franča ekipāža ilgi nevarēja atrast īsto braukšanas tempu, līdz beidzot trešās un ceturtās sacensību dienas otrajā daļā bija ļoti ātri un demonstrēja konkurētspējīgu rezultātu. Pēc 21.ātrumposma Sesku/Franci no otrās vietas šķīra tikai 1,6 sekundes. Tomēr stūres pastiprinātāja problēmas 22.ātrumposmā izjauca komadas nodomus turpināt ātrumposmu uzvaru sēriju un nostiprināties 3. pozīcijā. Ekipāža bija spiesta apstāties un pārstartēt automašīnu, kas maksāja 40 sekundes, un kopvērtējumā no jauna tā tika atsviesta uz 4.vietu. Priekšpēdējā ātrumposmā Sesks/ Francis vēlreiz uzrādīja ātrāko laiku, no trešās vietas atpaliekot 8,8 sekundes. Pašā “Rally Estonia” izskaņā liepājnieki no jauna kāpināja tempu un bija ātrākie 6.51 kilometrus garajā ātrumposmā. Prasme noturēt tempu, kā arī Martina Koči izstāšanās, latviešiem ļāva iegūt vietu uz pjedestāla.


Seska ekipāžas atbalstītāji. Foto: RallyBuhariki

JWRC pilots Mārtiņš Sesks: "Šī bija adrenalīna pilna nedēļas nogale ar dramatisku sākumu un lielu vilšanos par to, ka nespēju būt ritmā arī pēc labas gatavošanās. Taču izdevās sevi pārvarēt un progresēt jau otrajā dienā. Tomēr vislielākais prieks par svētdienas sniegumu – bijām labā ritmā un pēdējā ātrumposmā jau trešajā kilometrā ieguvām 13.3 sekunžu pārsvaru pār Koči, līdz viņš izstājās. Neiztikām arī bez tehniskam kļūmēm gan manas vainas dēļ šodienas pirmajā ātrumposmā, gan atkārtoti, kad pazuda elektriskais stūres pastiprinātājs. Esam pateicīgi arī par līdzjutēju klātbūtni. Uzmundrinājumus izjutām katrā ātrumposmā.''

Pēc trīs Junior WRC posmiem Sesks/Francis kopvērtējumā atkrituši uz otro vietu.

Seska un Franča sacensību kalendārā pēc “Rally Estonia” ir vēl divi WRC sacensību posmi, kuri notiks Beļģijā (13.-15.augustā) un Spānijā (14.-17.oktobrī).

Junior WRC kopvērtējums:
1. S.Pajari 71
2. M.Sesks, 67
3. J.Armstrong, 56
4. L.Joona, 40
5. M.Koči, 34
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png