profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera uzvar Igaunijā un kļūst par jaunāko WRC uzvarētāju, Sesks trešais klasē

Go4speed 18.07.2021 - 14:40 Rovanpera uzvar Igaunijā un kļūst par jaunāko WRC uzvarētāju, Sesks trešais klasē
Kalle Rovanpera. Foto: Vladislav Machl

Pēc Igaunijas WRC rallija otrās dienas Kalle Rovanpera, turpinot demonstrēt lielisku ātrumu, spēja palielināt savu pārsvaru. Tobrīd viņš par 50,7 sekundēm apsteidza Kreigu Brīnu, bet trešais bija Tjerī Noivils, kurš zaudēja minūti un 20 sekundes. WRC2 klasē līderis bija Andreass Mikelsens, bet WRC3 klasē pārliecinoši ātrākais bija Aleksejs Lukjaņuks, kurš tobrīd ieņēma astoto vietu absolūtajā ieskaitē. Diemžēl avāriju vienā no posmiem piedzīvoja Nikolajs Grjazins, kura automašīna tobrīd bloķēja ceļu.


Tikmēr JWRC klasē ātrumu kāpināt sāka Mārtiņš Sesks/Renārs Francis, kuri dienas izskaņā savā klasē ieņēma ceturto vietu, no trešās vietas atpaliekot tikai piecas sekundes.


Rallija noslēdzošajā dienā sportistiem bija jāveic seši ātrumposmi (52 km). Pirmajos trīs posmos ātrākie bija Ots Tanaks un Noivils, kamēr vadību joprojām saglabāja Kalle Rovanpera.

Arī noslēdzošajos posmos ātri bija Tanaks un Noivils. Noslēdzošajā Power Stage posmā ātrākais bija Tanaks, par ko igaunis nopelnīja piecus punktus. Taču pārliecinošu uzvaru absolūtajā ieskaitē savā otrajā sezonā WRC klasē un 14. rallijā ar ''Toyota Yaris WRC'' svinēja 20 gadus vecais Kalle Rovanpera, kurš savu rallija karjeru sāka Latvijā! Pateicoties šim panākumam, Rovanpera kļuvis par jaunāko WRC rallija uzvarētāju. Iepriekš šis panākums piederēja Rovanperas komandas vadītājam Jari-Mati Latvalam. Otrais Kreigs Brīns, bet trešais - Noivils.


Foto: Honza Fronek

WRC2 klasē Mads Ostbergs turpināja ķert Mikelsenu, taču pēc viena no posmiem norvēģis atzina, ka viņa automašīnai esot problēmas ar bremzēm, kas viņam liedza iesaistīties cīņā par uzvaru. Finišā uzvaru svinēja Mikelsens, kuram 16,7 sekundes zaudēja Ostbergs. WRC3 klasē pārliecinošu uzvaru svinēja latviešu SRT komandas pilots Aleksejs Lukjaņuks, kurš bija ātrākais starp visām R5 klases mašīnām. Jāpiebilst, ka noslēdzošajā dopā Lukjaņuks Mikelsenam zaudēja 38 sekundes, tāpēc finišā krievu braucēja pārsvars pār Mikelsenu bija tikai 13 sekundes. Absolūtajā ieskaitē krievu raķetei astotā vieta.

Foto: Honza Fronek

Kā vēlāk noskaidrojās, tad Lukjaņuks noslēdzošajā dopā uzmeta kūleni, taču viņš spēja sasniegt finišu.


JWRC klasē ļoti ātrs noslēdzošajā dienā bija Sesks, kuru pēc 21.ātrumposma no otrās vietas šķīra vairs tikai 1,6 sekundes. Diemžēl nākamajā posma laikā Seska auto pazuda stūres pastiprinātājs, tāpēc ekipāža bija spiesta apstāties un pārstartēt auto. Tas maksāja 40 sekundes, un kopvērtējumā Sesks atkrita uz 4.vietu. Priekšpēdējā dopā Sesks vēlreiz uzrādīja ātrāko laiku, tobrīd no trešās vietas atpaliekot 8,8 sekundes. Noslēdzošajā 6,51 kilometrus garajā posmā Sesks bija ātrākais, kamēr Martins Koči izstājās, būdams trešajā vietā. Tas Seska ekipāžai ļāva pakāpties uz 3.vietu!

Absolūtajā kopvērtējumā līderis ar 148 punktiem ir Ožjē, kuram seko Elfins Evans (111) un Noivils (96).

Sezonas astotais posms no 13.-15.augustam notiks Beļģijā.

Rezultāti:


Rezultāti JWRC klasē:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png