profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera saglabā vadību Igaunijas WRC, Tanaks izstājas, Sesks klasē ceturtais

Go4speed 16.07.2021 - 18:53 Rovanpera saglabā vadību Igaunijas WRC, Tanaks izstājas, Sesks klasē ceturtais
Kalle Rovanpera

Pirmais aplis bija notikumiem bagāts. Pēc ātrākā laika dienas pirmajā posmā, Ots Tanaks trešajā posmā pārsita riteni, bet nākamajā dopā igauņu braucējs izlidoja no trases, pārsitot vēl divus riteņus, tādējādi Tanaks bija spiests nobraukt malā un izstāties no sacensību pirmās dienas. Diemžēl no trešās vietas, ceļā uz piekto posmu, bija spiests izstāties Takamoto Katsuta, jo viņa stūrmanis sūdzējās par sāpēm mugurā un kaklā. Par laimi, pārbaudēs stūrmanim neatklāja nekādus nopietnus savainojumus, taču rallijs ekipāžai ir beidzies. Tāpat tehnisku problēmu dēļ spiests izstāties bija Gas Grīnsmits.


Līderis pēc pirmā apļa bija Kalle Rovanpera, kuram 4,8 sekundes zaudēja Kreigs Brīns, bet 33,5 sekundes atpalika Sebastjans Ožjē. Ceturtais bija Tjerī Noivils, kurš ceturtajā dopā pārsita riteni.

Otrajā aplī turpinājās sīva cīņa starp Rovanperu un Brīnu, kur dienas beigās nedaudz ātrāks bija Rovanpera. Brīns somu braucējam zaudē 8,5 sekundes, bet 53 sekundes atpaliek Noivils, kurš dienas sākumā vienā no posmiem pārsita riteni.

WRC2 klasē līderis ir Andreas Mikelsens, kuram 36,5 sekundes zaudē Nikolajs Grjazins. Starp visām R5 klases mašīnām ātrākais ir Aleksejs Lukjaņuks, kuram 20 sekundes zaudē Mikelsens.



Neveiksmīga diena Hyundai braucējiem Oliveram Solbergam un Jari Hutunenam, Olivers izstājās pēc radiatora pārsišanas (Solbergs vairs nestartēs Igaunijas WRC), bet Hutunens piedzīvoja avāriju.

JWRC klasē visu dienu dominēja Sami Pajari, kurš arī ir līderis pēc pirmās dienas. Mārtiņš Sesks/Renārs Francis zaudē gandrīz 50 sekundes un ieņem ceturto vietu.

Sestdien sportistiem būs jāveic deviņi ātrumposmi (132,18 km).

Rallija rezultāti:



Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png