profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Toyota WRC komanda pametīs bāzi Igaunijā un atgriezīsies Somijā

Go4speed 09.06.2021 - 19:09 Toyota WRC komanda pametīs bāzi Igaunijā un atgriezīsies Somijā
Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Kā ziņo somu mediji, tad tuvākajā laikā ''Toyota'' WRC rallija komanda pametīs bāzi Igaunijā un atgriezīsies Somijā. Tikai pirms diviem gadiem ''Toyota'' rūpnīcas rallija komanda daļu savas vienības pārcēla uz Igauniju, lai daļēji būtu tuvāk Pasaules rallija čempionāta (WRC) Eiropas posmiem. Šajā bāzē, kas atradās tikai astoņus kilometrus no Tallinas, Toyota sagatavoja rallija automašīnas sacensībām, kamēr bāzē Somijā tika strādāts pie automašīnu būvniecības un attīstīšanas darbiem.


Foto: Pille Russi, www.rallifotod.eu

Zināms, ka nesen Toyota komandas galvenā bāzes vieta no Somijas pilsētas Pūpolas pārcēlās uz Jisku (atrodas tuvāk Jiveskilai), kur tagad komandai ir pieejamas daudz lielākas telpas. ''Mums Jiskā ir 8000 kvadrātmetri, tāpēc mēs šeit varam visi ietilpt. Mēs visiem Igaunijas darbiniekiem esam piedāvājuši iespēju pārcelties uz Somiju, un neviens no viņiem vēl nav atteicies,'' saka ''Toyota'' boss Jari-Mati Latvala.


Komandas jaunā bāze. Foto: Sami Saarenpää

Somu laikraksti vēsta, ka Jiveskilas reģionā Toyota var lieliski izmantot daudzveidīgos grants ceļus, lai pārbaudītu savas automašīnas. Un arī Toyota komandas testu zona atrodas mazāk nekā stundas brauciena attālumā no komandas galvenās mītnes.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png