profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc notikumiem bagātās Sardīnijas WRC pirmās dienas līderis Tanaks

Go4speed 04.06.2021 - 20:39 Pēc notikumiem bagātās Sardīnijas WRC pirmās dienas līderis Tanaks
Foto: Vladislav Maschl

Notikumiem bagāta izvērtusies Sardīnijas WRC rallija pirmā diena. Izmantojot savu lielisko starta pozīciju, līderis pēc pirmās dienas ir Ots Tanaks, kurš no piektdienas astoņiem ātrumposmiem bija ātrākais piecos dopos. Viņa pārsvars pār komandas biedru Dani Sordo, kurš bija ātrākais trīs ātrumposmos, ir 19,4 sekundes. Trešo vietu ieņem Sebastjans Ožjē, kurš visu šo dienu trasē devās pirmais, tādējādi tīrot ceļu pārējiem braucējiem. Ožjē Tanakam zaudē 36,2 sekundes.


Foto: Sophie Graillon

Diemžēl vairākiem WRC braucējiem pirmā diena nebija veiksmīga. Jau pirmajā ātrumposmā avāriju piedzīvoja Tēmu Suninens, kuram šis pēc ilgāka laika bija pirmais rallijs ar ''Ford Fiesta WRC''. Somu ekipāža, uzmetot kūleni, ātri vien tika atsviesta atpakaļ uz riteņiem, taču iedarbināt automašīnu vairs neizdevās, tādējādi Suninens bija spiests izstāties. Diemžēl dienas noslēdzošajā posmā tehniksu iemeslu dēļ izstājās arī otrs M-Sport pilots Gas Grīnsmits. to: Vladislav Maschl


Foto: Vladislav Maschl

Ceturtajā ātrumposmā piekares defekta dēļ izstājās Kalle Rovanpera, kurš tobrīd kopvērtējumā ieņēma otro vietu, tikai sešas sekundes zaudējot Tanakam. “Nezinu, kur šis defekts radās. Nekur neuzsitām,” tā Rovanpera.

Arī WRC2 klasē notikumiem bagāta diena. Līderis pēc pirmās dienas ir Mads Ostbergs, kuram 27 sekundes zaudē Jari Hutunens. Diemžēl spiests izstāties ir Andreass Mikelsens, kurš piedzīvoja ''vieglu'' avāriju, bet diemžēl sabojāja mašīnas drošības karkasu. Tāpat arī Nikolajs Grjazins, kurš bija viens no ātrākajiem R5 braucējiem, bija spiests izstāties tehnisku iemeslu dēļ, kā arī izstāšanos piedzīvoja M-Sport pilots Adriens Formo, kurš nolauza mašīnas riteni.

Sestdien sportistiem būs jāveic astoņi ātrumposmi (129 km). Pirmā ātrumposma starts 09:08 pēc Latvijas laika. 

WRC kopvērtējums:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png