profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sesks Portugāles WRC pirmajā dienā brīnumainā kārtā finišē un ieņem 3.vietu

Go4speed 21.05.2021 - 20:59 Sesks Portugāles WRC pirmajā dienā brīnumainā kārtā finišē un ieņem 3.vietu
Mārtiņš Sesks/Renārs Francis

Portugāles WRC rallija pirmajā dienā sportistiem bija jāveic astoņi ātrumposmi (122 km) bez servisa parka. Pēc trīs posmiem līderis bija Dani Sordo, kurš izmantoja lielisko starta pozīciju. 6,7 sekundes viņam zaudēja Ots Tanaks, bet desmit sekundes atpalika Tjerī Noivils. Tikai astotais bija Sebastjans Ožjē (+31 sek), kurš trasē devās pirmais un bija spiests tīrīt ceļu.


Ots Tanaks

Pēc riepu maiņas līderi turpināja uzrādīt līdzīgus rezultātus, un pirms noslēdzošā Superspecial posma vadību jau pārņēma Tanaks, taču tikai 2,7 sekundes viņam zaudēja Elfins Evans, bet trīs sekundes atpalika Sordo. Diemžēl septītajā posmā avāriju piedzīvoja Tjerī Noivils, kurš sabojāja mašīnas balstiekārtu. Sportists spēja sasniegt finišu, taču laiks tika zaudēts gana daudz – gandrīz četrarpus minūtes.


Dienas izskaņā līderis ir Tanaks, kuram sešas sekundes zaudē Evans, bet deviņas atpaliek Sordo. Diemžēl Noivils pēdējā ātrumposmā uz starta neizgāja.

WRC2 klasē visu dienu izvērtās sīva cīņa starp Esapeku Lapi un Nikolaju Grjazinu, kur dienas beigās nedaudz ātrāks bija Lapi, kuram tikai 2,2 sekundes zaudē Grjazins. Trešais ir Tēmu Suninens (+9,8), bet Mads Ostbergs pēc pārsista riteņa līderim zaudē gandrīz divas minūtes.

Junior WRC klasē pēc pieciem posmiem pārliecinošs līderis bija Džons Armstrongs, taču sestajā dopā Armstrongs zaudēja gandrīz piecas minūtes un zaudēja pirmo pozīciju. Līdz ar to vadību pēc pirmās dienas pārņēma soms Sami Pajari, kuram sekoja Martins Koči (+25,7) un Mārtiņš Sesks (+44,5).

Lai arī Seska rezultāts ir vērā ņemams, jāatzīmē, ka Mārtiņš pirmajā dienā neparādīja savu patieso ātrumu. Jau pēc pirmā ātrumposma Seska automašīnai bija pusass defekts.


Kā noskaidroja portāls, tad ekipāža uz šo garo dienu vēlējās ņemt līdzi pāris rezerves daļas (tajā skaitā arī pusasi, ko nepieciešamības gadījumā varētu arī nomainīt), taču pēc portāla rīcībā esošās informācijas M-Sport paziņoja, ka līdzi neko nevar ņemt, jo tas nebūtu godīgi pret pārējiem JWRC dalībniekiem, kuri neprot veikt tādus remontdarbus (piemēram, nomainīt pusasi...) Bet komanda ziņoja, ka pusasis esot jaunas un tās izturēšot... Līdz ar to Sesks/Francis kopš otrā ātrumposma bija spiesti braukt saudzīgā režīmā. Un lai jau pēc trešā dopa likās, ka būs jāizstājas, gan Francis, gan Sesks paveica neiespējamo. Francis maksimāli centās novērst tehnisko defektu, bet Sesks spēja saudzīgi apieties ar auto, lai tas izturētu līdz pirmās dienas finišam! Un tas arī ekipāžai izdevās!

Sestdien sportistiem būs jāveic septiņi dopi (165 km).

Kopvērtējums pēc pirmās dienas:


Kopvērtējums Junior WRC:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png