profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sesks: Portugāles WRC pirmajā dienā izdzīvos stiprākie

Go4speed 20.05.2021 - 12:05 Sesks: Portugāles WRC pirmajā dienā izdzīvos stiprākie
Foto: FIA Junior WRC

Šovakar Koimbrā tiks dots starts Portugāles rallijam (20. - 23.05.), kas LMT Autosporta akadēmijas ekipāžai Mārtiņš Sesks / Renārs Francis ir otrās pasaules junioru rallija čempionāta ieskaites sacensības šosezon un pirmās čempionāta sacensības uz grants seguma, kopš starta Sardīnijas rallijā pērn. Seska / Franča ekipāža dosies pretī skarbajiem un akmeņainajiem Portugāles ceļiem tehniski sagatavota un ar lielu cīņassparu.


Foto: FIA Junior WRC

Nedēļas sākumā sportisti iepazinās ar trasi, bet sacensības sākas ceturtdien ar 4,6 km garo testa ātrumposmu. Seskam un Francim trijās dienās Portugāles ziemeļos un centrālajā daļā jāveic grants ātrumposmi 337.51 km garumā. Ibērijas pussalas akmeņainie un putekļainie ceļi jau kopš 1973. gada ir Portugāles rallija vizītkarte.

''Pirmā diena noteikti būs pārbaudījums junioru automašīnām. Šajos ceļos klājas plāni pat WRC mašīnām, tāpēc piektdien, kur būs jāveic 122 kilometri bez servisa parka, noteikti izdzīvos stiprākie. Ar Renāru šajā ziņā esam lieliska komanda, mums ir gan jaunības nemiers, gan briedums un tehniskās zināšanas, lai šos izaicinājumus pievarētu,” komentē Mārtiņš Sesks.


Foto: Hyundai Motorsport

Pirmais sacensību ātrumposms vīsies pa slavenajiem ceļiem ap Arganilu. M.Sesks skaidro, ka stenogrammas ziņā šiem ceļiem raksturīgi gari, aizlauzti un arī atpakaļejoši līkumi: ''Būs gan akmeņi, gan putekļi, jo paredzams, ka siltais laiks izžāvēs salijušos, dubļainos ceļus. Vismaz pirmajiem braucējiem tas garantē augstāku saķeri smilšainajos trases posmos, bet kopumā par uzvaru cīnīties nebūs viegli.''

Atgādināsim, ka pēc sezonas pirmā Junior WRC posma Sesks ar 18 punktiem ieņem otro vietu, līderim Armstrongam zaudējot deviņus punktus.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png