profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Horvātijas WRC rīkotājs: Bez ierobežojumiem ralliju apmeklētu pusmiljons skatītāju

Go4speed 20.05.2021 - 00:17 Horvātijas WRC rīkotājs: Bez ierobežojumiem ralliju apmeklētu pusmiljons skatītāju
Horvātijas WRC, kam bija jānotiek bez skatītājiem. Foto: Jakub Pojmicz

Lai arī uz papīra Horvātijas WRC rallijam bija jānotiek bez līdzjutējiem, kā bija redzams visu sacensību laiku, tad katrā ātrumposmā bija vērojami milzīgi skatītāju pūļi. Tiek lēsts, ka ralliju klātienē noraudzījās vairāki desmiti tūkstošu fanu.

Kā atzina Horvātijas rallija galvenais organizators Daniels Šaškins, tad bez ierobežojumiem skatītāju skaits varētu sasniegt apmēram pusmiljonu.

"Ticiet man, ja mēs varētu ļaut ralliju apmeklēt līdzjutējiem, tad tur vajadzētu ierasties vismaz pusmiljonam cilvēku. Un tāpēc mēs vēlētos veikt nelielas izmaiņas rallija maršrutā, ja mēs raugāmies nākotnē,'' saka Daniels Šaškins.


Foto: Bastien Roux

"Jau šogad cilvēki pārcēlās no viena ātrumposma uz otru. Tas nedarbotos, ja ralliju apmeklētu pusmiljons cilvēku. Tas nozīmētu lielus satiksmes sastrēgumus, tāpēc mums nākotnē ir jāpaplašina maršruts. Ja mēs varētu aizvest automašīnas 45 kilometrus līdz jūrai, tad mēs varētu braukt pa skaisto piekrasti," turpina Šaškins.

Uz jautājumu, kā skatītāji nokļuva trasē, neraugoties uz aizliegumu, Šaškins atbildēja: ''Mēs faniem sniedzām skaidru ziņu, lai viņi paliktu mājās un skatītos ralliju pa televizoru. Mēs nevarējām viņus apturēt. Piemēram, mums nav nepieciešams valkāt maskas, kā arī jūs varat pulcēties, ja grupas nav lielākas par 25 cilvēkiem.''


Foto: Jakub Pojmicz

Pagaidām Horvātijai nav izteikts oficiāls piedāvājums par WRC posma rīkošanu nākamajā gadā, tajā pašā laikā Šaškins Horvātijas medijiem sacīja, ka viņi ar WRC rīkotājiem iepriekš parakstīja līgumu pēc sistēmas 1 + 1 + 1, tāpēc viņiem ir cerība nākamgad rīkot ralliju.

Ja Horvātijā skatītāji oficiāli nevarēja apmeklēt ralliju, tad zināms, ka Portugāles WRC posmu ar nelieliem ierobežojumiem būs ļauts apmeklēt skatītājiem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png