profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tuvākā nākotnē WRC varētu startēt Ķīnas autoražotājs

Go4speed 14.05.2021 - 10:51 Tuvākā nākotnē WRC varētu startēt Ķīnas autoražotājs
Foto: Vladislav Maschl

Kā ziņo portāls DirtFish, tad paredzams, ka Ķīnas autoražotājs ''vidēja termiņa'' nākotnē varētu nokļūt pasaules rallija čempionātā (WRC).

Pirms pieciem gadiem Ķīna bija soļa attālumā, lai WRC atgrieztos Ķīnā, taču toreiz iejaucās laikapstākļi. Reģionā, kur bija jānotiek rallijam, stipri un ilgi lija, kā rezultātā vairums ceļu tika izpostīti. Tika ziņots, ka tie toreiz bija pēdējo gadu laikā ļaunākie plūdi, kādi Ķīnā tika piedzīvoti, jo tūkstošiem cilvēku bija spiesti pamest savus mājokļus.


Rallijs Ķīnā

WRC rallijs Ķīnā joprojām ir liela daļa no čempionāta plāniem, un ķīniešu autoražotājs, kurš plāno sacensties rallija augstākajā līmenī, tikai to pastiprinātu. Šobrīd ne no FIA, ne no WRC organizētāja nav saņemti komentāri par iespējamo ķīniešu dalību WRC seriālā, taču DirtFish avoti Tālajos Austrumos apstiprināja šādu plānu.

"Šī automašīna nāk," saka avots. ''Plānošana jau notiek. Visdrīzāk sākumā tā būs Rally3 automašīna, bet nedomāju, ka tas notiks ātrāk par diviem gadiem. Protams, tiek runāts arī par kaut ko lielāku (WRC2 vai WRC), taču pastāv iespēja startēt arī pasaules rallijkrosā. Uzņēmums šobrīd izskata visas iespējas. Tas ir ļoti aizraujoši,” tā anonīmais avots, kurš piebilda, ka Ķīnā rallijs ir ļoti, ļoti nozīmīgs un tāpēc visiem ir ļoti liela vēlme redzēt WRC posma atgriešanos Ķīnā.


Tomijs Makinens Ķīnas WRC

WRC vienīgo reizi Ķīnā notika 1999. gadā, kad toreiz grants rallijā uzvaru svinēja Toyota braucējs Didjē Oriols, aiz sevis atstājot Ričardsu Bērnsu un Karlosu Sainsu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png