profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sesks/Francis sākuši gatavoties Portugāles WRC rallijam

Mārtiņš Jankovskis 10.05.2021 - 06:22 Sesks/Francis sākuši gatavoties Portugāles WRC rallijam
Foto: No komandas personīgā arhīva

Gatavošanos Portugāles WRC rallijam, kura ietvaros tiks aizvadīts otrais Junior WRC posms, sākuši Mārtiņš Sesks/Renārs Francis, kuri aizvadītajās brīvdienās Kurzemes pusē pirmo reizi šogad aizvadīja grants testus, kuros kopā tika veikti vairāk nekā 100 kilometri. Šis ekipāžai būs pirmais grants rallijs kopš pagājušā gada oktobra.

''Ar šiem testiem, kas ir gatavošanās Portugāles WRC rallijam, mēs atklājam grants sezonu. Plānojam aizvadīt vēl dažus treniņus, kas mums būs tāda maza treniņu sesija, lai pienācīgi varētu sagatavoties Portugāles rallijam. Galvenais uzdevums ir sajust to kopējo garšu, ka auto slīd un ka ir putekļi, jo tieši tādi apstākļi mūs sagaidīs Portugālē,'' tā izteicās Mārtiņš Sesks.


Foto: No komandas personīgā arhīva

Kā portālam Go4speed pastāstīja Seska treneris Uldis Briedis, tad šajos testos galvenais uzdevums bija sakārtot braukšanu, kāda būs nepieciešama šaurajos Portugāles ceļos.


Foto: No komandas personīgā arhīva

''Pagājis krietns laika sprīdis kopš Mārtiņš pēdējo reizi brauca pa grants segumu. Ziemā ekipāža aizvadīja daudz treniņus gan pa sniegotiem ceļiem, gan pa ledu, kur daudz sanāca braukt arī ar pilnpiedziņu. Līdz ar to no braukšanas ar pilnpiedziņu un slidināšanos ir palikusi plata braukšana, kas, kā zināms, šaurajos un špūrainajos Portugāles ceļos neder un nav iespējama. Līdz ar to šajos testos galvenais uzdevums bija ar priekšpiedziņas auto sakārtot šauru, taisnu un ātru braukšanu, kas arī treniņa beigās izdevās, jo dienas beigās temps bija ļoti labs. Braukšana izskatījās pārliecinoša un varēja just, ka Mārtiņš jūtas droši par to, ko izpilda,'' stāsta Uldis Briedis.


Foto: No komandas personīgā arhīva

Zināms, ka ekipāžai ceturtdien plānojas vēl viens grants treniņš, kas tiks aizvadīts pa šauru ceļu, lai pilots varētu turpināt strādāt šaurai un ātrai braukšanai. Briedis piebilda, ka komanda uz Portugāli dosies piektdien, kur Portugālē plānots aizvadīt vēl stenogrammas treniņus pa iepriekšējo gadu ceļiem, lai uz trases pierakstu dienu ekipāža būtu maksimāli sagatavojusies.

Atgādināsim, ka pēc sezonas pirmā Junior WRC posma Sesks ar 18 punktiem ieņem otro vietu, līderim Armstrongam zaudējot deviņus punktus.

Video: Uldis Hmieļevskis


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png