profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sesks: Jūtos ļoti labi - labāk kā jebkad pirms jaunas sezonas

Go4speed 19.04.2021 - 13:35 Sesks: Jūtos ļoti labi - labāk kā jebkad pirms jaunas sezonas
Mārtiņš Sesks. Foto: M-Sport Media

Jau šonedēļ Horvātijā noritēs pirmais šī gada pasaules junioru rallija čempionāta sacensību posms (22.-25.aprīlī), kurā par godalgotām vietām cīnīsies LMT Autosporta akadēmijas ekipāža M. Sesks/ R. Francis.

Vaicāts par noskaņojumu pirms sacensībām, Sesks ir apņēmīgs: ''Jūtos ļoti labi, labāk kā jebkad pirms jaunas sezonas. Un nepacietībā gaidu pirmo startu. Veicām krietnu izpēti. Horvātijas ceļi izskatās ātri, pat ļoti ātri. Bet saskatu tajos zināmu līdzību ar ceļiem Čehijā, un ceru, ka iepriekšējā Eiropas rallija čempionāta pieredze “Barum” rallijā, kur savā klasē uzvarējām 2018. gadā, izrādīsies noderīga. Zagrebā liksim lietā visu to pārliecību, ko esam guvuši pimssacensību treniņos, tāpat kā ziemā iegūto fizisko izturību. Neaizmirsīsim arī izbaudīt šo iespēju startēt pasaules čempionātā, tam visam būs nozīme.”

Aizvadītos četrus mēnešus komanda pavadīja regulāros treniņos. Lai būtu gatava 2021. gada sezonai un pirmajam asfalta rallijam, aizvadītajā nedēļas nogalē komanda veica arī pirmssacensību braukšanas un stenogrammu treniņus Slovēnijā un Horvātijā, Zagrebas pievārtē. Asfalta rallijs ir jaunums visiem braucējiem, jo šajos ceļos sacensības iepriekš nav noritējušas. Komandas izpēte liecina, ka sacensību ceļi būs ātri un nelīdzeni, ar mainīgu segumu. Pie tam visas nedēļas garumā sacensību norises vietā ir prognozēts lietus.


Foto: M-Sport Media

Pasaules rallija junioru čempionātā startēs astoņas spēcīgas ekipāžas. Sīvs konkurents aizvadītajās un arī šajā sezonā būs soms Sami Pajari, kurš šogad jau braucis divos rallijos. Jārēķinās arī ar igauņu autosportista Roberta Virves, britu rallista Džona Ārmstronga un soma Lauri Jonas pieredzi. Līdzvērtīgs braucējs ir arī īrs Viljams Kreigtons. Savukārt slovāku Martinu Koči, kurš pēdējās četras sezonas aizvadījis pie R5 automašīnas stūres, komandas treneris Uldis Briedis raksturojis kā tumšo zirdziņu, no kura sagaidāmi pārsteigumi.

Pēc pirmā posma Horvātijā pasaules junioru rallija čempionāts turpināsies akmeņainajos un viltīgajos Portugāles ceļos (20.-23.maijā), sezonas vidus no 15. līdz 18.jūlijam pavadīs tepat Igaunijā, bet čempionāta noslēdzošie posmi notiks Beļģijā (13.-15.augustā) un Spānijā (14.-17.oktobrī).

Informāciju sagatavoja:
Ieva Hmieļevska

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png