profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Seskam Slovēnijā pēdējie testi pirms jaunās Junior WRC sezonas starta

Mārtiņš Jankovskis 16.04.2021 - 00:46 Seskam Slovēnijā pēdējie testi pirms jaunās Junior WRC sezonas starta
Foto: No ekipāžas privātā arhīva

Nākamās nedēļas nogalē startēs pasaules rallija čempionāta trešais posms, kas notiks Horvātijā. Šī rallija ietvaros pirmo posmu aizvadīs Junior WRC dalībnieki, kuru vidū būs arī Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Trešdien ekipāža devās uz 1700 kilometrus tālo Slovēniju, lai aizvadītu pēdējos intensīvos treniņus pirms jaunās Junior WRC sezonas.

Kamēr Mārtiņa Seska treneris Uldis Briedis un Francis tiek skaidrībā ar rallija papīriem, tikmēr Sesks uztur sevi formā un skrien krosiņus.

Kā portālam Go4speed no Slovēnijas pastāstīja Uldis Briedis, tad ekipāžai šajās dienās gaidāmi gan testi ar sporta automašīnu, gan stenogrammas treniņi. 


Foto: No ekipāžas privātā arhīva

''Veiksmīgi esam ieradušies Slovēnijā, kur mums plānojas vieni vai divi treniņi ar sporta automašīnu, kā arī maksimāli daudz veiksim stenogrammas treniņus, lai noslīpētu nianses, kas pagājušajā gadā nedaudz piekliboja. Šeit ir ideāli apstākļi, kur var aizvadīt stenogrammas treniņus, lai, ierodoties uz ralliju un sākot pierakstīt trasi, ekipāža būtu maksimāli gatava un lai nebūtu nepatīkamu pārsteigumu," stāsta Uldis Briedis, kurš piebilda, ka komanda sestdien vakarā dosies uz Horvātiju, kur arī plānojam aizvadīt vienus testus.


Foto: No ekipāžas privātā arhīva

Šis asfalta rallijs visiem braucējiem būs jaunums, jo WRC rallijs pa šiem ceļiem vēl nekad nav gājis. ''Ceļi būs ļoti līdzīgi Čehijas Barum rallijam, bet, protams, tie ir jāredz dzīvē. Cik redzēts video, tad ceļi būs ātri, nelīdzeni, kā arī būs mainīgs segums. Ir daudz vietas, kur varētu griezt trases iekšmalas, bet, cik izdevās iepazīties ar dokumentiem, tad šajā rallijā iekšmalas daudz griezt nevarēs. Līdz ar to segums līkumos nebūs netīrs. Taču būs cita problēma – vismaz šobrīd prognozes vēsta, ka visu nākamo nedēļu gaidāms lietus, tāpēc būs interesanti.''


Foto: No ekipāžas privātā arhīva

Šogad Junior WRC čempionātā startēs astoņas ekipāžas. Briedis piebilda, ka konkurence solās būt stipra. ''Uzskatu, ka konkurence šogad būs spēcīgāka. Soms Pajari – daudz trenējies un šogad jau braucis dažos rallijos. Martins Koči – teiktu tumšais zirdziņš, kura pieredze rallijā ir ļoti liela. Viņš ir ātrs un pieredzējis braucējs. Džons Armstrongs – spēcīgs braucējs, ar kuru arī jārēķinās. Teiktu tā, ka visi braucēji, kuri šogad startēs, būs ļoti līdzvērtīgi, tāpēc konkurence būs sīva."

Treneris piebilda, ka, lai arī Seskam šīs būs tikai pirmās sacensības šogad, Mārtiņš ar Renāru tāpat ir spējuši sezonai sagatavoties ļoti labi. ''Jā, Seskam šīs būs pirmās rallija sacensības, bet starpsezonā viņš gandrīz katras brīvdienas brauca dažādās trasēs, kur trenējās un uzturēja sevi braukšanas tonusā, kas ir ļoti svarīgi. Mums bija diezgan nopietna virtuālā treniņprogramma, kur Mārtiņš ar stūrmani vairākas dienas brauca ar SimRacing, tādējādi slīpējot savu sadarbību. Arī fiziskā bāze tika ielikta laba, tāpēc, lai arī Covid dēļ mums nesanāca aizvadīt nevienu ralliju, kopumā ar gatavošanos esmu apmierināts. Esam gatavi jaunajai sezonai!''


Foto: No ekipāžas privātā arhīva

''Noskaņojums ir kaujiniecisks, kā pirms katras sezonas. Izdzēšam pagājušo sezonu, paņemam no tās, ko var paņemt un no baltas lapas sākam jauno sezonu. Prieks, ka Mārtiņš ar Renāru šoziem ir labi pastrādājuši, kas vieš cerības, ka visam jābūt kārtībā,'' nobeidz Briedis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png