profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kenija turpina nopietni gatavoties WRC, M-Sport aizsūta pirmo kravu

Go4speed 13.04.2021 - 08:10 Kenija turpina nopietni gatavoties WRC, M-Sport aizsūta pirmo kravu
Foto: DirtFish

Pēc nepilnām divām nedēļām startēs pasaules rallija čempionāta (WRC) 3.posms, Horvātijas WRC rallijs. Lai arī komandām šobrīd dienas plānā ir gaidāmais Horvātijas rallijs, kā arī plānotie Portugāles un Sardīnijas WRC posmi, vadošās WRC rūpnīcu komandas jau sākušas gatavoties jūnija beigās gaidāmajam Kenijas rallijam, kas pēdējo reizi WRC kalendārā bija pirms 19 gadiem.


Foto: @RoadAlertsKE

Jau pirmdien no ostas Sauthemptonā uz Naivašu (Keniju) M-Sport komanda kā pirmā no pārējām rūpnīcas komandām ar kuģi sūtīja savu kravu - pierakstu mašīnas un citas lietas. To pašu pēc Horvātijas WRC rallija darīs arī Toyota un Hyundai komandas.

''Mēs redzējām, kas nesen notika ar Suecas kanālu, kad tas tika bloķēts. Mums tika ieteikts, ka ir jēga uz Keniju sūtīt kravu pēc iespējas agrāk, un to mēs arī darām. Kā jūs redzat, tad pasaule joprojām ir mazliet dīvainā situācijā, kad runa ir par ceļošanu, tāpēc priecājamies, ka varam nogādāt mantas uz kuģa. Ir diezgan aizraujoši atkal pakot mantu komplektu tālajiem ceļojumiem, jo pagājis ilgs laiks kopš Meksikas WRC," stāsta M-Sport boss Ričards Mileners.


Foto: motorsport.hyundai.com

Milleners sacīja, ka M-Sport uzmanīgi seko Covid-19 pandēmijas notikumiem starp Apvienotās Karalistes un Kenijas valdībām. Pašlaik Kenija joprojām ir Lielbritānijas ''sarkanajā sarakstā'', kas nozīmē to, ka visiem, kuri ieradīsies no Kenijas, būs jādodas desmit dienu karantīnā.

"Mēs skatāmies un gaidām," turpina Milleners. "Tas ir viss, ko mēs varam darīt. Iespējams, ka karantīnas apstākļi mums to visu apgrūtinātu, taču mēs joprojām esam pāris mēnešu attālumā no šī rallija.''

Jāpiebilst, ka M-Sport pārstāvjiem, atgriežoties no Kenijas, desmit dienu karantīna beigtos tikai nedēļu pirms Igaunijas WRC rallija starta.


Foto: capitalfm.co.ke

Tikmēr Kenija turpina gatavoties gaidāmajam rallijam. Nesen pirmo poti saņēma Kenijas rallija oficiālās amatpersonas un pārējie ar ralliju saistītie darbinieki. Kā atzina Kenijas rallija izpilddirektors Piness Kimati, tad organizatoru komanda šobrīd būvējot vienu no lielākajiem servisa parkiem pasaules rallija čempionāta vēsturē (220x90 metri), kas ļaus uzņemt vairāk nekā 50 rallija automašīnas. Šis servisa parks atradīsies Kenijas savvaļas dzīvnieku apmācības centra tuvumā. Zināms, ka bez servisa parka būvniecības un citiem infrastruktūras objektiem servisa parkā tiek veikts īpašs urbums, lai pārliecinātos, ka ir pietiekams ūdens daudzums.”

Nesen gan izskanēja informācija, ka Kenijā vairākas motorsporta sacensības Covid-19 pandēmijas dēļ šobrīd ir atceltas, bet Kenijas WRC rallija organizatori, kuri saka lielu paldies par atbalstu arī Kenijas prezidentam Uhuram Kenjatam, tic, ka uz WRC norises laiku situācija būs labvēlīga.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png