profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igaunijas valdība piešķir 2,5 miljonus eiro 'Rally Estonia' WRC organizēšanai

Go4speed 25.03.2021 - 20:21 Igaunijas valdība piešķir 2,5 miljonus eiro 'Rally Estonia' WRC organizēšanai
Urmo Āva. Foto: Karli Saul

25.martā Igaunijas valdība sēdē nolēma piešķirt 2,5 miljonus eiro ''Rally Estonia'' WRC posma organizēšanai. Kā vēsta igauņu mediji, tad pasākuma organizēšanas kopējais budžets esot gandrīz 4,4 miljoni eiro. Paziņojumā teikts, ka, izmantojot globālās tiešraides, pagājušā gada Igaunijas lielākais sporta notikums sasniedza simtiem miljonu cilvēku 155 valstīs.

''Pagājušā gada pasaules rallija čempionāts, kas pirmo reizi notika Igaunijā, izrādījās tik veiksmīgs, ka arī šogad un nākamgad šis rallijs būs daļa no WRC čempionāta. Valdība sniedz savu atbalstu, jo mēs ticam ''Rally Estonia'' komandas panākumiem, kas to profesionāli vada 11 gadus. Ir arī vērts atzīmēt, ka pagājušā gada rallija laikā neviens cilvēks neinficējās ar ''Covid-19'', jo organizatori pilnībā sadarbojās ar veselības pārvaldi, lai dalībnieki un viesi varētu droši izbaudīt šo ralliju," saka Igaunijas kultūras ministre Anneli Ota.


Foto: Marcin Snopkowski

Ota piebilda, ka pasaules rallija čempionāta posms ļauj cilvēkus iepazīstināt ar Igaunijas valsti, kultūru un vēsturi, un tas pozitīvi ietekmē ekonomiku. ''Šis lielais notikums ļaus pasaules labākajiem sportistiem un komandām sacensties ātrajos Dienvidigaunijas grants ceļos, kurus, savukārt, vēros miljoniem fanu visā pasaulē. Šogad plānots veikt globālu tiešraidi, caur kuru Igaunija tiks parādīta vairāk nekā 155 valstīs. Tas cilvēkiem ļaus izvēlēties mūsu valsti kā ceļojuma galamērķi.''

Portāls sport.postimees.ee vēsta, ka pagājušā gada Igaunijas WRC ralliju, neskatoties uz koronavīrusa izplatības radītajiem ierobežojumiem, apmeklēja vairāk nekā 26 000 cilvēku no Igaunijas un ārvalstīm. Portāls vēsta, ka Igaunijas WRC rallija tiešraides sasniedza 740 miljonus cilvēku.

Atgādināsim, ka uzvaru pagājušā gada Igaunijas WRC posmā svinēja Ots Tanaks, kamēr JWRC klasē uzvarēja Mārtiņš Sesks.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png