profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

O.Solbergs: Šogad mērķis kļūt par WRC2 klases čempionu

Go4speed 20.03.2021 - 19:00 O.Solbergs: Šogad mērķis kļūt par WRC2 klases čempionu
Foto: Vladislav Maschl

''Hyundai Motorsport'' komandas pilots Olivers Solbergs šogad startē pasaules rallija čempionāta WRC2 klasē (vēl nevienu posmu WRC2 klases ieskaitē viņš nav aizvadījis), taču Lapzemes posmā sportists debitēja pie ''Hyundai i20 Coupe WRC'' stūres. Lai arī pastāv liela iespēja, ka Olivers šogad vēl kādā WRC posmā startēs ar ''Hyundai i20 Coupe WRC'', sportists atzina, ka viņa mērķis šogad ir WRC2 čempiontituls.

''Šogad mēs koncentrējamies WRC2 čempionātam, kur centīsimies kļūt par pasaules čempioniem, un tas ir galvenais mērķis," saka Olivers Solbergs, kurš ir daļa no Hyundai Customer Racing Junior Driver programmas.

''Kā jūs zināt, man ir divu gadu līgums ar ''Hyundai'', tāpēc redzēsim, kas notiks nākamajā gadā. Cerams, ka varēšu aizvadīt pilnu sezonu ar WRC automašīnu, bet to nekad nevar zināt. Bet tas tiek apspriests. Vēl ir ļoti tāls ceļš ejams, tāpēc man ir jāievēro mans plāns un mans sapnis. Jāskatās, kā attīstīsies lietas, bet noteikti gribu būt pasaules čempions!''


Foto: Jouni Laakso

Runājot par Lapzemes WRC posmu, Solbergs piebilda, ka ar viņa sniegumu apmierināts bija ne tikai ''Hyundai Motorsport'' boss Andrea Adamo, bet arī lieli Korejas bosi, kuri esot lepni, ka viņu komandā brauc Olivers.

''Joprojām esmu ļoti jauns, tāpēc vēlos pareizi analizēt šīs sacensības un iegūt pareizu skatu, jo noteikti ir daudz ko uzlabot un daudz ko izmēģināt, kad ar WRC mašīnu startēsim nākamajā reizē. Mums būs jāgaida un jāskatās, kad tas būs iespējams, bet cerams, ka tas notiks šogad. Mēs joprojām apspriežam un meklējam dažādas iespējas, bet, kā jau teicu, nevēlos neko sasteigt."


Foto: Maciej Niechwiadowicz

Atgādināsim, ka sezonas ievadā Solbergs Lapzemes rallijā izcīnīja 3.vietu, Montekarlo WRC rallijā, tobrīd būdams trešais ātrākais R5 klases braucējs, Olivers noskrēja no ceļa, bet Lapzemes WRC rallijā tika izcīnīta septītā vieta.

Šobrīd pēc diviem WRC2 posmiem līderis ar 53 punktiem ir Andreas Mikelsens, kuram seko Esapeka Lapi (29) un Adriens Formaks (25).
Komentāri
Mārtiņš Jankovskis 24.03.2021 10:49
Jap, tā visi teica, tāpēc mūs sagaida interesantas cīņas WRC2 klasē!
kasparsleists 23.03.2021 20:26
Šogad Mikkelsens arī teica, ka tikai viens mērķis - čempions WRC2,
Ostbergs - teica, ka aizstāvēšot savu čempiona titulu WRC2 pēc Lapzemes WRC posma,
Lappi - teica ka, ja dabūs sposorus, tad visiem "ierādīs vietu", lai parādītu, ka joprojām ir ātrs un paliktu apritē. Atiecīgi čempions WRC3, absteidzot absolūti WRC2 pilotus.
O.Solbergs - mērķis čempions WRC2.

Palabojiet, ja kļūdos vai esmu kaut ko sajaucis.
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png