profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ožjē: Nenožēloju, ka riskēju un mēģināju (VIDEO)

Go4speed 02.03.2021 - 14:04 Ožjē: Nenožēloju, ka riskēju un mēģināju (VIDEO)
Foto: Sophie Graillon

Pasaules rallija čempions Sebastjans Ožjē pēc sev neveiksmīgā Lapzemes WRC rallija atzina, ka nenožēlo to, ka viņa pieļautie riskantie centieni pacīnīties par augstāku pozīciju beidzās ar ielidošanu kupenā.

Jau kuro reizi Ožjē pēc lieliski sāktās sezonas Montekarlo WRC posmā ir spiests ziemas rallijos trasē doties kā pirmais, tādējādi tīrot ceļu pārējiem sportistiem. Kopš 2017.gada Ožjē četras reizes sezonu iesācis ar uzvaru Montekarlo rallijā (vienu gadu viņš palika otrais.). Taču labākais rezultāts sezonas otrajā posmā Zviedrijā (šogad rallijs notika Somijā) ir trešā vieta. Vēl francūzis Zviedrijas WRC kopš 2017.gada izcīnījis ceturto, desmito, 20. un 29.vietu.

Lai arī francūzis (arī citi braucēji) par šo ir runājis daudz, noteikumi šobrīd paredz to, ka katrā sezonas posmā pirmajā dienā pirmais trasē dodas tā brīža kopvērtējuma līderis.


Foto: Sophie Graillon

Pēc rallija Ožjē atklāja, ka rallijs tika zaudēts jau piektdien pēc pirmajiem diviem ātrumposmiem. ''Kad jūs uzreiz zaudējat 49 sekundes piektdienas divos ātrumposmos, tad turpinājums vienmēr ir grūts,'' iesāk Sebastjans Ožjē.

Pēc pirmās dienas Ožjē bija tikai devītais. Pirms otrās dienas noslēdzošā posma Ožjē bija pakāpies jau uz sesto vietu, taču tad sekoja iebraukšana kupenā. ''Biju sestajā vietā, un es zināju, ka man ir jāriskē, lai izcīnītu vairāk punktus. Varu teikt, ka neesmu tik ļoti vīlies. Nenožēloju, ka riskēju un mēģināju. Darīju visu, ko varēju, un jutu, ka lielāko daļu rallijā braucu labi. Tā bija tikai neliela kļūda ātrumposma pēdējā līkumā. Nekad nav patīkami, kad kaut kas tāds notiek, bet vēl sliktāk ir tad, kad tu 150 metru attālumā redzi finiša zīmi.''

Pēc šī rallija Ožjē WRC kopvērtējumā zaudēja pirmo vietu savam komandas biedram Kallem Rovanperam, kurš tādējādi kļuva par visu laiku jaunāko pilotu, kuram tas izdevies.

WRC kopvērtējums:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png