profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grjazina ekipāža WRC čempionātā nedrīkst startēt zem Krievijas karoga

Go4speed 24.02.2021 - 15:47 Grjazina ekipāža WRC čempionātā nedrīkst startēt zem Krievijas karoga
Nikolajs Grjazins

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) pērn liedza Krievijai uz laiku piedalīties pasaules čempionātos, pēc tam, kad atklājās šīs valsts organizēti noteikumu pārkāpumi dopinga sfērā 2014. gada Ziemas Olimpiskajās spēlēs Sočos. Lai gan Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) rekomendēja diskvalifikāciju uz četriem gadiem, CAS to noteica uz diviem gadiem.

Kļuvis zināms, ka CAS lēmums attiecas arī uz sportistiem, kuri šogad individuāli plānojuši startēt pasaules čempionātos. Autosportā tas nozīmē, ka krievu braucēji zem sava karoga nedrīkstēs startēt ne "Formula 1", ne arī pasaules rallija čempionātā (WRC), pasaules rallijkrosa čempionātā (WRX), izturības sacīkšu pasaules čempionātā (WEC) un "Formula E".

Foto: Honza Fronek

Sportisti nedrīkstēs izmantot arī nacionālos simbolus vai emblēmas, turklāt būs ierobežota vārdu "Krievija" vai "krievs" izmantošana, ja vien tie netiks lietoti kopā ar tādām frāzēm kā "neitrāls atlēts".

Trešdien, iepazīstoties ar trasi, Grjazins saņēma oficiālu ziņu no FIA, ka viņa ekipāža nevar izmantot Krievijas karogu ne uz mašīnas, ne uz kombinezona. Sportists piebilda, ka, ja uz mašīnas karoga uzlīmi var noplēst, tad uz kombinezona būs grūtāk, jo karogs ir iešūts tajā iekšā. Ekipāža savus fanus tagad aicina iesniegt idejas par to, kā aizvietot un aizstāt Krievijas karogu un Krievijas uzrakstu tā, lai izlasot, visiem būtu skaidrs, ka runa ir par Krieviju, bet kas neatspoguļo Krievijas karogu un uzrakstu.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png