profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ekstroms: Starts Somijas Lapzemes rallijā būs mana sapņa īstenojums

Go4speed 18.02.2021 - 10:55 Ekstroms: Starts Somijas Lapzemes rallijā būs mana sapņa īstenojums
Foto: DirtFish

Divkārtējais DTM čempions un 2016.gada pasaules rallijkrosa čempions Matiass Ekstroms, kurš šogad startēs jaunizveidotajā elektrisko mašīnu bezceļu sacīkšu seriālā ''Extreme E'', februāra beigās ar ''Škoda Fabia Rally2 evo'' startēs Somijas Lapzemes WRC rallijā.

Ekstroms brīvajā laikā labprāt izmanto iespēju un startē rallija sacensībās, kur 42 gadus vecais zviedrs kopā jau paspējis piedalīties 19 rallijos, tajā skaitā arī vairākos WRC posmos. Labākais rezultāts sasniegts 2005.gada Zviedrijas WRC posmā, kur ar ''Škoda Fabia WRC'' viņš izcīnīja 10.vietu absolūti.


Foto: Jarno Saari

Nu sportists gatavojas Lapzemes WRC rallijam. ''Lapzemes rallijs Somijā ir lieliskas sacensības, lai saglabātu savu asumu un lai uzturētu sevi formā. Šajā rallijā būs jābrauc simtiem kilometru pa ledu un sniegu un tas ļaus atjaunot manu kaisli pret ralliju,'' iesāk Matiass Ekstroms.

''Rallijs ir bijusi mana mūža aizraušanās, un došanās uz Somijas Lapzemes ralliju būs mana sapņa īstenojums, kuru beidzot varēšu atzīmēt. 2021. gadā startēšu ''Extreme E'' seriālā, kur nepieciešamas ļoti dažādas zināšanas un prasmes par braukšanu pa dažādiem segumiem. Pāreja no Dakāras rallija Saūda Arābijas tuksnesī uz Ziemeļsomijas apstākļiem ir lielākais kontrasts, ko kāds var iedomāties.''


Foto: JCRallypics

Ekstroms piebilda, ka šajā rallijā grib cīnīties ar klases ātrākajiem braucējiem par uzvaru: ''WRC rallijs ir sporta virsotne manam Lapzemes piedzīvojuma ceļojumam. Protams, būs ļoti aizraujoši, bet visi, kuri mani pazīst, zina, ka gribu uzvarēt, tāpēc plānoju cīnīties ar savas klases regulārajiem dalībniekiem, lai arī apzinos, ka viņi rallijā pavadījuši daudz ilgāku laiku,” nobeidz Ekstroms, kuram pirms rallija starta vēl ir paredzētas pāris testu dienas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png