profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pirelli pēc Montekarlo WRC izaicina sportistus un piedāvā nopelnīt 10 000 eiro

Go4speed 16.02.2021 - 00:13 Pirelli pēc Montekarlo WRC izaicina sportistus un piedāvā nopelnīt 10 000 eiro
Foto: Pirelli Motorsport

Šogad pasaules rallija čempionātā (WRC) atgriezās riepu piegādātājs Pirelli, kurš tādējādi pārtrauca Michelin ilgo valdīšanu WRC. Šī Pirelli ir otrā reize kā oficiālajam riepu piegādātājam WRC čempionātā, kas to iepriekš veica no 2008.-2010.gadam.

Pirmais pārbaudījums Pirelli bija slavenais un sarežģītais Montekarlo rallijs, kurā lielu lomu spēlē tieši pareiza riepu izvēle. Kā ziņo Pirelli pārstāvis Terenzio Testoni, tad Montekarlo WRC posmā WRC un R5 klases braucēji pārsita tikai par vienu riepu vairāk nekā Michelin 2020.gada Montekarlo rallijā.


Foto: Vladislav Maschl

Kā atklāj Testoni, tad sezonas sākums riepu ražotājam bija ļoti smags periods. "Pirms kaut ko saku, mums jāatceras, kad mēs pirmo reizi sākām testēt [Montekarlo] rallijam paredzētās riepas," iesāk Testoni. ''Tas bija pagājušā gada marts. Mēs bijām gatavi sākt testus, taču tad atnāca pandēmija un viss aizvērās. Jūlijā mēs varējām atsākt testus, bet tas ir traki vasaras vidū testēt riepas, kas paredzētas Montekarlo rallijam. Beigu beigās mums bija trīs mēneši, lai veiktu testus - jūlijs, augusts, septembris. Oktobrī izgatavojam riepas, un novembrī bijām gatavi tās testēt. Tas bija traks laiks. Bet mēs bijām gatavi pirmajam posmam, un es par to esmu ļoti priecīgs. Esmu arī priecīgs par to, ka pagājušajā gadā mēs redzējām 20 pārsistas riepas pilnpiedziņu mašīnām, bet šogad mums bija 21.''

Viena no komandu bažām bija Sottozero ziemas riepu saķere. ''Mums galvenais bija koncentrēties uz radžu turēšanos riepā - tas ir vissvarīgākais. Ja jums ir laba saķere sausā asfalta ātrumposmā, bet jūs zaudējat radzes, ko jūs darīsiet, kad dosieties uz nākamo posmu un tajā būs ledus? Jums viss būs beidzies. Labi, jūs varbūt ar mūsu radžoto ziemas riepu uz sausa asfalta nedaudz zaudētu laiku, bet man jums ir izaicinājums. Vēlos, lai jūs kādam Montekarlo WRC rallija dalībniekam (WRC un R5 braucējam) atrodat riepu, kurai trūkst viena radze. Ja jūs atradīsiet tādu riepu, es jums iedošu 10 000 eiro," pēc Montekarlo rallija teica Testoni.


Foto: Pirelli Motorsport

''Mēs strādājām ļoti, ļoti smagi, lai izstrādātu līmi un to procesu, kā noturētu radzi riepā, jo mēs zinām, ka, nonākot uz ledus, tieši radzes ir tās, kas ir visvairāk vajadzīgas. Pēc rallija runāju ar Sebastjanu Ožjē, un viņš man teica: "Testoni, mums svētdien nevajadzēja ņemt līdzi divas rezerves riepas. Mēs tās paņēmām, jo domājām, ka zaudēsim radzes, bet beigās mēs neko nezaudējām.'' Kā jau jums teicu - esmu ļoti apmierināts ar šīs sezonas sākumu un ar to, cik mēs smagi strādājām, lai nokļūtu šeit."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png