profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

JWRC čempionam būs iespēja izvēlēties sev balvu

Go4speed 02.02.2021 - 00:41 JWRC čempionam būs iespēja izvēlēties sev balvu
Jaunā ''Rally 3'' automašīna. Foto: M-Sport

Šogad FIA Junior WRC čempionāts tiks aizvadīts piecos posmos, kur viens no posmiem risināsies Igaunijā. JWRC sezona sāksies ar sarežģīto Horvātijas asfalta WRC ralliju, kam sekos posms Portugālē. Vasaras vidū labākie juniori būs redzami Igaunijas rallijā, bet sezona noslēgsies ar Beļģijas un Spānijas rallijiem.

Kā ziņo seriāla organizētāji, tad arī šogad JWRC dalībnieki varēs cīnīties par gana iespaidīgu balvu, taču šogad balvas būs divas, no kurām būs jāizvēlas viena. Viena no balvām būs jauna ''Ford Fiesta Rally2'' automašīna, kur pilotam tiks papildus nodrošinātas 200 Pirelli riepas, bezmaksas reģistrācija 2022. gada WRC3 čempionātam, kā arī apmaksāta dalības maksa piecos WRC posmos (testi, rezerves daļas, remontdarbi, ceļošana un dzīvošana ekipāžai būs jāsedz par saviem līdzekļiem). Jāpiebilst, ka JWRC uzvarētāja īpašumtiesības uz jauno R5 automašīnu būs spēka tikai tad, ja sportists 2022.gadā piedalīsies šajos piecos WRC posmos. Bez labumiem, ko nodrošinās M-Sport komanda, JWRC klases uzvarētājam, pārkāpjot uz WRC3 klasi ar jauno R5 auto, pašam uz sezonu jārēķinās ar apmēram 150 000 eiro lielām izmaksām.


Jaunā ''Rally 2'' automašīna. Foto: Rally Cow

Taču būs iespēja izvēlēties otru balvu – pieci pilnībā apmaksāti WRC ralliji ar jauno M-Sport Poland būvēto pilnpiedziņas ''Ford Fiesta Rally 3'' automašīnu.

''FIA Junior WRC un mūsu ieinteresētajām pusēm ir ārkārtīgi svarīgi, lai braucēji pēc uzvaras FIA Junior WRC čempionātā varētu attīstīties un virzīties uz priekšu savā WRC karjerā. Mēs esam apspriedušies ar pašreizējiem, bijušajiem un potenciālajiem JWRC braucējiem par balvu paketi. Esam ņēmuši vērā viņu atsauksmes, kas ir izšķiroša nozīme jebkura veiksmīga čempionāta rīkošanā. Ieviešot alternatīvo balvu paketi, mēs apzināmies izaicinājumu, ar kuru saskaras visi autovadītāji, pakāpjoties uz augstāko kategoriju,'' stāsta Junior WRC direktors Macejs Voda.


2020.gada JWRC uzvarētājs Toms Kristensons.

''M-Sport ir smagi strādājis, lai izstrādātu savas iespēju kāpnes, kas atspoguļo FIA rallija automašīnu piramīdu. Par laimi, mums ir paveicies piedāvāt automašīnas visos FIA rallija automašīnu piramīdas līmeņos, un, ieviešot Rally 3 kategoriju, tagad braucējiem ir pieejams sākuma līmenis pilnpiedziņas mašīnām. Jaunais ''Ford Fiesta Rally 3'' ļaus mums JWRC čempionam piedāvāt piecas pilnībā apmaksātas sacensības ar pilnpiedziņas automašīnu, nevis cerēt, vai JWRC čempions iegūs budžetu, lai varētu vadīt ''Rally 2'' automašīnu piecos WRC posmos. Ja čempionam būs pieejami līdzekļi, lai veiktu Rally 2 programmu, tas būs fantastiski un mēs viņus neatturēsim no tā.''

''Alternatīvās balvas paketes mērķis ir vienkārši aizsargāt JWRC čempiona nākotni, sacenšoties WRC sacensībās. Mēs ceram, ka tas, savukārt, mudinās vairāk pilotu skatīties uz Junior WRC kā reālu iespēju, zinot, ka ir pieejama pieejamāka balvu iespēja. Mēs vēlamies būt pārliecināti, ka 2021. gada JWRC čempionam ir visas iespējas turpināt parādīt savas prasmes,'' nobeidz Voda.

Jāpiebilst, ka ''Rally 3'' pilnpiedziņas auto jauda ir apmēram 220 Zs, bet ''Rally 2'' pilnpiedziņas auto (R5 automašīnas) jauda ir apmēram 290 Zs.


Foto: Vladislav Maschl

FIA rallija piramīdu sevī ietver piecas ieskaites. ''Rally 1'' ieskaite būs paredzēta WRC automašīnām, kamēr ''Rally 2'' ieskaitē ar R5 mašīnām drīkstēs braukt rūpnīcu komandas un profesionāli neatkarīgas komandas. ''Rally 3'' ieskaite būs paredzēta lētākām pilnpiedziņas automašīnām. Iecere ir padarīt šī brīža R2 klases automašīnas par pilnpiedziņas spēkratiem, nosakot, ka to cena būs līdz 100 000 eiro. Tas potenciālajiem braucējiem dos iespēju startēt ar pilnpiedziņas auto WRC čempionātā, lai pēc tam varētu spert nākamo soli. ''Rally 4'' ieskaite būs paredzēta R2 klases braucējiem (Junior WRC), kur auto cena noteikta apmēram 60 000 eiro. Visbeidzot ''Rally 5'' būs paredzēta R1 mašīnām, kā, piemēram, ''Ford Fiesta R1'', kas būs aprīkotas ar 150 Zs jaudīgiem dzinējiem. Šīs klases automašīnas izmaksas būs apmēram 35 000 eiro.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png