profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Rally Estonia' ietvaros notiks Junior WRC čempionāta posms

Go4speed 29.01.2021 - 00:20 'Rally Estonia' ietvaros notiks Junior WRC čempionāta posms
Foto: wrc.com

Šogad FIA Junior WRC čempionāts tiks aizvadīts piecos posmos, ziņo sacensību organizatori. 2020.gadā, kurā uzvaru sīvā cīņā, pārspējot Mārtiņu Sesku, svinēja Toms Kristensons, Covid-19 pandēmijas dēļ tika aizvadīti četri posmi, taču šogad plānots aizvadīt piecus rallijus.

JWRC sezona sāksies ar sarežģīto Horvātijas asfalta WRC ralliju, kam sekos posms Portugālē. Vasaras vidū labākie juniori būs redzami Igaunijas rallijā, bet sezona noslēgsies ar Beļģijas un Spānijas rallijiem.

Zināms, ka ekipāžas startēs ar ''Ford Fiesta Rally4'' automašīnām, kas būs aprīkotas ar Pirelli riepām. No pieciem posmiem sezonas kopvērtējumā skaitīsies katras ekipāžas četru posmu labākie rezultāti. Tie piloti, kuri piedalīsies vismaz trīs posmos, sezonas beigās varēs piedalīties arī noslēdzošajā posmā, kur varēs izcīnīt dubultpunktus. Tāpat sportisti katrā rallijā cīnīsies par papildus punktiem uzvarētajos ātrumposmos.


Pagājušā gada Junior WRC čempions Toms Kristensons. Foto: Tom Kristensson Motorsport

''Domāju, ka visos piecos posmos sportistiem tiks piedāvāts apgūt un demonstrēt atšķirīgas prasmes, kas ir ļoti svarīgi čempionātam, lai rūpīgi pārbaudītu visus mūsu braucējus un lai zinātu, kurš patiešām ir ieguvis talantu," saka Junior WRC direktors Macejs Voda. ''Nebūs divu vienādu posmu, kas tādējādi mums piedāvās aizraujošas cīņas.''

Voda piebilda, ka čempionātu šogad nolemts sākt vēlāk (aprīļa beigās), lai potenciālie seriāla dalībnieki pēc 2020.gada sezonas, kas beidzās tikai decembrī, spētu kopā salikt savu programmu un sagatavoties jaunajai sezonai.

Lai arī seriāla organizatori atzina, ka balva, par kādu cīnīsies sportisti, tiks paziņota vēlāk, portāls DirtFish raksta, ka arī šogad ātrākais Junior WRC pilots savā īpašumā iegūs jaunu ''Ford Fiesta Rally2'' automašīnu.

2021.gada JWRC kalendārs:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png