profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ožjē: Montekarlo rallijs man deva sapni vienu dienu kļūt par rallija braucēju

Go4speed 25.01.2021 - 16:44 Ožjē: Montekarlo rallijs man deva sapni vienu dienu kļūt par rallija braucēju
Foto: Sophie Graillon

Ar pasaules rallija čempiona Sebastjana Ožjē uzvaru svētdien noslēdzās pasaules rallija čempionāta (WRC) Montekarlo rallijs. Šī bija Ožjē 50.uzvara WRC karjerā un astotā uzvaru šajā rallijā, tādējādi viņš kļuvis par uzvarām bagātāko pilotu šajā rallijā. Pēc finiša sportists ar asarām acīs atzina, ka ir ārkārtīgi laimīgs, izcīnot savu kārtējo uzvaru šajā sarežģītajā rallijā.

Vēlāk preses konferencē franču braucējs atzina, ka ''Jūs pieminējāt šos īpašos skaitļus, kas man, uzvarot šajā rallijā, raisa īpašas emocijas. Šis ir rallijs, kas man deva sapni vienu dienu kļūt par rallija braucēju. Rallijs, kuru skatījos kā bērns. Toreiz sapņoju, lai man būtu iespēja vienu dienu izmēģināt spēkus rallijā. Astoņas trofejas šajā rallijā ir kaut kas tāds, par ko nekad nebiju domājis, un es ar to ļoti lepojos,” saka Sebastjans Ožjē.

Jautāts, kā bija sastrādāties ar jauno komandas vadītāju Jari-Mati Latvalu, Ožjē piebilda, ka ''Rezultāti runā paši par sevi. Pazīstu Latvalu daudzus gadus, un viena lieta vienmēr ir bijusi ļoti skaidra - viņš ir ļoti jauks attiecībās ar cilvēkiem, tāpēc šīs attiecības ar viņu ir vieglas. Par mūsu attiecībām, kā tās darbosies, vēl pāragri runāt, bet esmu pārliecināts, ka viss būs lieliski.''


Foto: Sophie Graillon

Lai arī Ožjē atzinis, ka šis gads viņam WRC čempionātā ir pēdējais, sportists neizslēdz iespēju vēl kādu reizi piedalīties Montekarlo rallijā.

''Vai šī uzvara mani var uzskatīt kā par vienu no labākajiem Montekarlo rallijā? Domāju, ka varu uzdrīkstēties teikt, ka, jā. Man šajā rallijā ir labas sajūtas. Iespējams, tas tāpēc, ka esmu piedzimis alpos, kas man palīdz izveidot saikni ar kalniem un ar šiem ziemas apstākļiem, kādi mūs parasti sagaida šajā rallijā. Esmu to jau teicis iepriekš, ka pastāv liela iespēja, ka vēl piedalīšos šajā rallijā. Pilns čempionāts vairs nav manā dienas kārtībā, bet tādi ralliji kā Montekarlo noteikti vēl var būt,'' nobeidz Ožjē, kurš visas astoņas uzvaras šajā rallijā izcīnījis ar savu stūrmani Juliēnu Ingrasiju. 

Montekarlo rallija uzvarētāji:
8× 
flag 
Ogier Sébastien
flag Loeb Sébastien
flag Mäkinen Tommi
flag Munari Sandro
flag Röhrl Walter
flag Auriol Didier
flag Sainz Carlos
flag Trévoux Jean
flag Biasion Miki
flag Carlsson Erik
flag Vasselle Maurice
flag Waldegård Björn

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png