profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ožjē Montekarlo rallijā paņem 'visu banku' un izcīna 50.uzvaru WRC karjerā

Go4speed 24.01.2021 - 14:28 Ožjē Montekarlo rallijā paņem 'visu banku' un izcīna 50.uzvaru WRC karjerā
Foto: Sophie Graillon

Ar pasaules rallija čempiona Sebastjana Ožjē uzvaru noslēdzies pasaules rallija čempionāta (WRC) Montekarlo rallijs. Šī bija Ožjē 50.uzvara WRC karjerā un astotā uzvaru šajā rallijā, tādējādi viņš ir apsteidzis Sebastjana Lēba sasniegumu, kurš šajā rallijā bija uzvarējis septiņas reizes. Jāpiebilst, ka Ožjē Montekarlo WRC rallijā ir uzvarējis ar piecām dažādām automašīnas markām.

Montekarlo WRC rallija noslēdzošajā dienā sportistiem bija jāveic četri ātrumposmi. Vairums braucēju šiem ātrumposmiem izvēlējās sešas radžotās riepas, kamēr Dani Sordo un Tjerī Noivils izvēlējās četras radžotās un divas super mīkstā sastāva riepas.


Tjerī Noivils

Dienu ar ātrāko laiku iesāka kopvērtējuma līderis Sebastjans Ožjē, kurš viltīgajā un slidenajā posmā par 0,7 sekundēm apsteidza Noivilu. ''Nekad nebiju veicis tik viltīgu ātrumposmu kā šo. Tas bija neticami, cik slidens bija,'' tā pēc finiša izteicās Dani Sordo. Ceturto un piekto vietu izcīnīja Olivers Solbergs un Nikolajs Grjazins. Neveiksmīgs dops padevās Kallem Rovanperam, kurš pārsita riepu un kopvērtējumā atkrita uz ceturto vietu.

Dienas otrajā posmā vietām trasi klāja sniegs, un ātrākais šajā 14,3 kilometrus garajā posmā bija Noivils, kuram 4,5 sekundes zaudēja Evans, bet 5,8 sekundes atpalika Ožjē.

Priekšpēdējā posmā vēlreiz ātrākais bija Ožjē, kurš tādējādi pirms noslēdzošā posma Evansu apsteidza par 28 sekundēm.


Foto: M-Sport

Arī noslēdzošais Power Stage posms, kurā pieci ātrākie braucēji varēja nopelnīt papildus punktus, bija gana viltīgs – gan sniegs, gan ledus. Neskatoties uz to, Ožjē vēlreiz pierādīja, kāpēc ir septiņkārtējais pasaules čempions un finišā sportists par 3,3 sekundēm apsteidza tā brīža līderi Kalli Rovanperu, tādējādi svinot uzvaru gan Power Stage, gan rallijā. Otro vietu izcīnīja Elfins Evans, bet trešais – Tjerī Noivils. Jāpiebilst, ka Power Stage posmā pirmās trīs vietas ieņēma ''Toyota'' braucēji, tādējādi viņi šajās brīvdienās savai komandai nodrošināja gandrīz maksimāli iespējamo punktu skaitu.


Foto: Volkswagen Motorsport

WRC2 klasē pārliecinošu uzvaru svinēja Andreas Mikelsens, kuram gandrīz divas minūtes zaudēja Adriens Formo. Jāpiebilst, ka lielisks noslēdzošais ātrumposms padevās Grjazinam, kurš uzrādīja sesto absolūti ātrāko laiku, kopvērtējumā izcīnot 12.vietu, bet starp visām R5 klases mašīnām viņam piektā vieta. Diemžēl noslēdzošajā posmā no ceļa noskrēja Olivers Solbergs, kurš starp visām R5 klases mašīnām tobrīd bija ceturtais.

Interesanti, ka, ja aplūko tikai svētdienas četru ātrumposmu rezultātus (54 km), tad ātrākais tajos bija Ožjē, bet piektais - Grjazins, kurš tuvāko savas klases braucēju apsteidza par 17 sekundēm.

Rallija kopvērtējums:


Kopvērtējums:
1. S.Ožjē 30
2. E.Evans 21
3. T.Noivils 17
4. K.Rovanpera 16
5. D.Sordo 11

Kopvērtējums ražotāju klasē:
1. Toyota 52
2. Hyundai 30
3. M-Sport 10
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png