profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ožjē pārņem vadību Montekarlo WRC, Tanaks izstājas

Go4speed 23.01.2021 - 14:05 Ožjē pārņem vadību Montekarlo WRC, Tanaks izstājas
Sebastjans Ožjē

Sestdien sportistiem Montekarlo WRC rallijā bija jāaizvada tikai trīs ātrumposmi (57 km). Dienu ar pārliecinoši ātrāko laiku sāka Sebastjans Ožjē, kurš pēc šī posma pārņēma vadību kopvērtējumā. Ožjē šajā posmā, kas notika pa tumsu, savu komandas biedru Elfinu Evansu apsteidza gandrīz par 18 sekundēm.


Nākamais posms notika augstu kalnos, kur visu ātrumposmu klāja sniegs. Pirmo reizi šajā rallijā ātrāko laiku uzrādīja Tjerī Noivils, kuram 12 sekundes zaudēja Luis Pjērs Lubērs. Lēni bija abi Toyota braucēji. Lai arī Ožjē un Evans zaudēja vairāk nekā 40 sekundes, abi spēja saglabāt vadību kopvērtējumā. Diemžēl neveiksmīgs šis posms izvērtās Ota Tanakam, kurš pārsita divas riepas. Lai arī sportists, kurš tobrīd kopvērtējumā atkrita uz 15.vietu, sasniedza servisa parku, vēlāk kļuva zināms, ka Tanaks sacensības vairs nevar turpināt, jo pēc noteikumiem automašīnas visiem diskiem jābūt ar gumiju, taču Tanaka automašīnai viens pārsistais ritenis bija bez gumijas.


Dienas noslēdzošajā posmā ātrākais bija Evans, kuram tikai 1,3 sekundes zaudēja Ožjē. Līdz ar to pēc trīs dienām kopvērtējumā līderis ir Ožjē, kuram 13 sekundes zaudē Evans, bet trešais ir Kalle Rovanpera, atpaliekot 56,8 sekundes. Jāpiebilst, ka visi trīs ir Toyota komandas braucēji.


Foto: Honza Froněk

WRC2 klasē turpina dominēt Andreass Mikelsens, kuram vairāk nekā divas minūtes zaudē Adriens Formaks. Jāpiebilst, ka dienas noslēdzošajā posmā riepu pārsita Nikolajs Grjazins, kurš RC2 klases kopvērtējumā atkritis uz sesto vietu.

Rallija noslēdzošajā dienā sportistiem būs jāveic četri ātrumposmi.

Rallija kopvērtējums:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png