profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Noivila negaidītais lēmums stūrmaņa maiņai varētu būt saistīts ar finansēm

Go4speed 18.01.2021 - 13:07 Noivila negaidītais lēmums stūrmaņa maiņai varētu būt saistīts ar finansēm
Nikolā Žilsū un Tjerī Noivils. Foto: ND Foto's

Jau ziņojām, ka par negaidītu pārsteigumu piektdien, nedēļu pirms pasaules rallija čempionāta (WRC) jaunās sezonas starta, parūpējās beļģu pilots Tjerī Noivils, kurš paziņoja, ka viņa jaunais stūrmanis būs Martijns Vidadžs (Martijn Wydaeghe). Vēl pirms pāris dienām Noivils aizvadīja testus kopā ar savu ilggadējo stūrmani Nikolā Žilsū, taču piektdien sekoja šokējošs paziņojums, ka viņa vietā būs cits stūrmanis.

Šobrīd neviena no pusēm nav konkrēti atklājusi patiesos iemeslus šai sadarbības pārtraukšanai, taču vairāku cilvēku ieraksti sociālajos tīklos un dažādos forumos liecina par to, ka iemesls šādai rīcībai varētu būt saistīts ar finansēm.

''Acīmredzot, iemesls bija algas jautājums. Hyundai samazināja Noivilam algu, taču viņš negribēja to samazināt sev, tāpēc viņš samazināja Žilsū pienākošo daļu. Tas nav oficiāli, bet tas ir tas, ko esmu dzirdējis/lasījis no dazādiem cilvēkiem,'' kādā no forumiem raksta kāds lietotājs.

Noivils testos

Arī citos beļģu medijos tiek minēts, ka Noivils savam bijušajam stūrmanim Nikolā Žilsū, sākot ar šo sezonu, vēlējās maksāt algu par katru nobraukto ralliju (Covid-19 pandēmijas dēļ pagājušajā gadā nenotika puse no WRC posmiem), nevis par sezonu kopumā, kā to vēlējās Žilsū.

Arī portāls Dirtfish, atsaucoties uz saviem avotiem, ziņo, ka sadarbība pārtrūka pēc nespējas vienoties par līguma nosacījumiem.

''Šis lēmums komandai bija liels šoks, jo viņi neko tādu negaidīja. Nikolā ar visiem tur esošajiem cilvēkiem bija labas attiecības. Jā, dažreiz bija dažas mazas domstarpības, tāpat kā visiem citiem, bet nekas tāds liels, par ko varētu sekot šāds iznākums.''

Skaidrs, ka Noivilam, kurš Montekarlo WRC uzvarēja pērn, šogad sagaidāms ļoti grūts rallijs, jo sportists ar savu jauno stūrmani nav veicis testus, kā arī viņam tas nebūs iespējams Shakedown posmā, jo šogad Shakedown posms ''Covid-19'' dēļ ir atcelts. Līdz ar to pirmo reizi kaujas apstākļos viens otra spējas spēs novērtēt tikai pirmajā ātrumposmā.


Pirms gada Noivils un Žilsū izcīnīja uzvaru Montekarlo rallijā

Neskatoties uz šādu iznākumu, Nikolā Žilsū atzina, ka ''Kopā ar Noivilu piedzīvoju unikālus brīžus, priekus un vilšanos. Šādas emocijas spēj sniegt tikai WRC, ko nekad neaizmirsīšu. Taču dažreiz attiecības pārtrūkst pēkšņi. Varu pateikt to, cik es katru dienu esmu laimīgs, dzīvojot no savas kaisles. Gribu novēlēt Noivilam un Vidadžam visu to labāko jaunajā sezonā, kā arī gribu pateikt paldies Hyundai komandai un novēlu viņiem izcīnīt daudz čempiontitulus. Paldies par visiem jūsu jaukajiem ziņojumiem. Es neplānoju ļoti ilgi sēdēt pie sava rakstāmgalda, jo mana mīļākā vieta, kur sēdēt, ir labajā pusē, rallija automašīnā.”

Arī Noivils saprot, ka Montekarlo viņam būs izaicinājumiem pilns rallijs. ''Martijns ir jauns un motivēts. Esmu iepazinis viņu Hyundai komandā, kurā viņš ir bijis daudzus gadus. Viņam ir liela pieredze, ir braucis kopā ar Frediju Loiksu, kurš teica, ka viņš ir labs stūrmanis. Viņš zina Hyundai. Pirmo reizi mēs kopā sacīkšu mašīnā būsim pirmajā ātrumposmā. Es nedomāju, ka pirms dažām dienām nonākšu šādā situācijā. Pēc dažām grūtām dienām, nepanākot vienošanos [ar Nikolā], nonācu situācijā, kad paliku bez stūrmaņa. Man bija jāizlemj, lai atrastu risinājumu, kas ļautu man būt mierīgam dažas dienas pirms sezonas sākuma. Sīkāku informāciju es nesniegšu. Šī diskusija starp Nikolā un mani - tā attiecas tikai uz mums, taču lēmuma iznākums ir brutāls. Tā nebija mana griba, bet nu man jādodas tālāk. Pirmo reizi karjerā mainīju stūrmani, ar kuru vēlējos palikt kopā un ar kuru jutos labi," tā Tjerī Noivils.

Jāpiebilst, ka uz Noivilu tiek izdarīts diezgan liels spiediens, jo līdz šim viņš piecas reizes bijis WRC vicečempions, bet ne reizi nav kļuvis par čempionu. Jāpiebilst, ka Noivilam šogad beigsies līgums ar Hyundai.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png