profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Apdraudēta angļu pārstāvju ierašanās uz Montekarlo WRC ralliju

Go4speed 13.01.2021 - 10:01 Apdraudēta angļu pārstāvju ierašanās uz Montekarlo WRC ralliju
M-Sport komanda šobrīd nezina, vai varēs apmeklēt Montekarlo WRC ralliju

Pēc nepilnas nedēļas paredzēts starts jaunajai pasaules rallija čempionāta sezonai – Montekarlo WRC rallijam. Taču šobrīd ir neziņa par angļu pārstāvju (arī sportistu) piedalīšanos gaidāmajā rallijā. Šobrīd vairāk nekā 100 angļu komandas locekļu, kā arī angļu sportisti, cer, ka tiks panākta vienošanās ar Francijas valdību, kas viņiem ļaus apmeklēt Franciju un Monako. Jāpiebilst, ka bez angļu M-Sport komandas pārstāvjiem ir vēl daudz angļu cilvēku, kuri darbojas WRC organizatoru komandā.

Šobrīd zināms, ka Francijas valdība pēc jaunā un lipīgākā koronavīrusa izplatības Lielbritānijā noteikusi iebraukšanas ierobežojumus Lielbritānijas valstspiederīgajiem. Līdz ar to šobrīd skaidrs, ka, ja francūži stingri turēsies pie sava un valstī neielaidīs angļu pārstāvjus, tas nekavējoties radītu jautājumus par Montekarlo rallija šī gada norisi.

M-Sport pēc noslēgtā WRC līguma ir pienākums piedalīties visos WRC posmos un, lai arī konkurenti pret šo situāciju izturas ar sapratni, šobrīd nav zināms, vai M-Sport varēs piedalīties gaidāmajā rallijā.


Foto: M-Sport

Ne FIA, ne WRC rīkotājs šobrīd savus komentārus par šo situāciju nav snieguši, taču rallija atcelšanas lēmums būs atkarīgs vienīgi no rallija organizatora, Monako automobiļu kluba.

Kā atzina kāds pārstāvis, tad ''Šī situācija ir kļuvusi par pilnīgu murgu. Bija liela pārliecība, ka tas varētu tikt sakārtots, un visi joprojām cītīgi strādā pie tā, taču regbija pieņemtais lēmums šo situāciju nepadara vienkāršāku." Zināms, ka Eiropas profesionālo klubu regbijs (EPCR) apstiprināja, ka Heineken čempionu un Izaicinājuma kausa izcīņas spēles starp Lielbritānijas un Francijas klubiem tiks pārceltas uz janvāri.

EPCR paziņojumā teikts: ''Ņemot vērā nesen konstatēto jaunu koronavīrusu, Francijas valdība norādījusi Francijas klubiem gan māju, gan izbraukumu spēles Apvienotajā Karalistē un Īrijā EPCR turnīros pārcelt uz janvāra mēnesi.''

Kā atklāj DirtFish, tad Francijas premjerministrs drīzumā sniegs papildus paziņojumus par savas valdības pieeju Covid-19 noteikumiem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png