profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvala pēc gada pārtraukuma atgriežas Toyota un kļūst par komandas vadītāju

Go4speed 19.12.2020 - 11:53 Latvala pēc gada pārtraukuma atgriežas Toyota un kļūst par komandas vadītāju
Jari Mati Latvala

Bijušais somu autosportists Jari Mati Latvala kļuvis par Toyota rallija komandas vadītāju, tādējādi aizvietojot Tomiju Makinenu, kurš turpmāk būs Toyota Motor Corporation padomnieks ar autosportu saistītos jautājumos.

Atgādināsim, ka pēc 2019.gada sezonas Latvalam nebija vietas Toyota rallija komandas sastāvā, tāpēc sportists pameta WRC čempionātu. Vēlāk Zviedrijas rallijā Latvalam bija iespēja startēt ar Toyota Yaris WRC, taču starts nebija veiksmīgs, jo auto piemeklēja tehniskas problēmas.

Kad Latvala pameta Toyotu, atzinīgus vārdus somu braucējam teica Toyota komandas prezidents. ''Kad 2014. gadā pirmo reizi apmeklēju Somijas WRC, Toyota vēl nebija izlēmusi atgriezties WRC. Biju satraukts, jo tas bija mans pirmais WRC apmeklējums, un es stāvēju viesnīcas vestibilā, lai klātienē redzētu pilotus. Jari-Matti Latvala, kurš tobrīd bija VW pilots, bija pirmais braucējs, kurš ieradās. Kad es ar viņu satraukti sasveicinājos, Latvala laipni pasveicināji mani. Tērzējot ar mani, viņš atpazini mani kā kādu personu no Toyota. Pēc tam viņš priecīgi ar mani sāki runāt par savu Toyota Corolla un Toyota Celica. Šis bija tas brīdis, kad pieņēmu lēmumu atgriezties WRC. Mums vajadzēja atgriezties WRC, kad šāds braucējs atceras Toyota. Varētu teikt, ka, ja neredzētu tik draudzīgu VW braucēju, tad varbūt Toyota tagad nebūtu WRC. Kad pēc diviem gadiem dzirdēju, ka viņš kļūs par mūsu komandas pilotu, mani tas ļoti aizkustināja. Godīgi sakot, tajā gadā necerēju, ka spēsim uzvarēt jau pirmajā sezonā. Mērķis bija gada laikā kāpt uz goda pjedestāla. Taču Latvala Toyota komandu jau Montekarlo WRC aizveda līdz pjedestālam, bet Zviedrijas WRC viņš mūs aizveda līdz uzvarai. Tā bija sapņu pieredze. Zinu, ka Latvala fano par savu Corolla un Celica, tāpēc ticu, ka viņš arī turpmāk būsi Toyota atbalstītājs. Paliekam uz sakariem,'' tā toreiz teica Akio Tojoda.


Foto: Jakub Nazim

Un nu kļuvis zināms, ka tieši Latvala būs jaunais Toyota rallija komandas vadītājs. ''Ir pagājis gads, kopš Latvala nebija mūsu komandas pilots. Domājot par mūsu jauno komandu no 2021. gada, man vispirms ienāca prātā Latvalas vārds. Tas ir tāpēc, ka bija daudzas situācijas, kurās es pārdzīvoju par viņu un jutu viņam līdzi. Viņš vienmēr domā par līdzjutējiem un komandas biedriem. Būdams viens no labākajiem braucējiem, es bieži redzēju viņu skrienam pie faniem, tiklīdz viņš servisa parkā izkāpa no automašīnas. Viņš rūpējās par visiem komandas locekļiem, piemēram, mehāniķiem un inženieriem, un vienmēr ar viņiem runāja. Es uzskatu, ka šāda veida attieksme un raksturs komandai sniedza daudz iespēju un tas palīdzēja iegūt ražotāja titulu. Viņa menedžera spējas vēl nav pierādītas. Es ticu viņa spējām vadīt jauno Toyota rallija komandu, un es ar nepacietību gaidu, kad kopā ar viņu uzkāpšu uz Yaris WRC jumta,'' saka Akio Tojoda.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png