profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sesks: Lielā ātrumā pazuda bremzes un avarējām - trieciens bija ļoti spēcīgs

Go4speed 05.12.2020 - 20:04 Sesks: Lielā ātrumā pazuda bremzes un avarējām - trieciens bija ļoti spēcīgs
Mārtiņš Sesks/Renārs Francis slimnīcā

LMT Autosporta akadēmijas ekipāža M.Sesks/R.Francis sestdien, 5.decembrī, pasaules junioru čempionāta noslēdzošā posma septītajā ātrumposmā piedzīvoja smagu avāriju un bija spiesti izstāties. Šobrīd sportistiem vēl tiek veiktas medicīniskās pārbaudes, taču skaidri ir zināms, ka svētdien sportisti sacensības neturpinās.

''Biezās sniega segas un citādi neparedzamo laikapstākļu dēļ, sacensību trešā diena, kurā seši no septiņiem ātrumposmiem notika kalnos, sagādāja ne mazums raižu. Sestdienas rīta pirmo ātrumposmu (SS7) sākām labā tempā, iedzenot sīvāko konkurentu Tomu Kristensonu. Taču ātrumposma vidū lielā ātrumā pazuda bremzes un avarējām. Trieciens bija ļoti spēcīgs, uz mirkli piedzīvojām šoku, taču paši spējām izkļūt no auto. ''M-Sport Ford Fiesta Rally 4'' drošības karkass izturēja, kas ir pats svarīgākais. Pēc avārijas ar helikopteru tikām nogādāti slimnīcā uz pārbaudēm, kurās, par laimi, nekādu nopietnu sarežģījumu mums nav. Ir šādi, tādi sasitumi,” skaidro LMT Autosporta akadēmijas pilots Mārtiņš Sesks.


Auto pēc avārijas

Pirmo sacensību dienu LMT Autosporta akadēmijas ekipāža M.Sesks/R.Francis noslēdza otrajā vietā. Piektdien, otrajā sacensību dienā, tāpat kā pirmajā, izmirkusī trase nevienu sportistu nelutināja. Trases mainīgais segums no Moncas F 1 trases gludā asfalta līdz biezajiem dubļiem sacensības padarīja izaicinājumu pilnas. Kļūdas pieļāva gan pasaules labākie rallija braucēji, gan neveiksmes vajāja JWRC līderus, tostarp Sesku/Franci. Ceturtajā ātrumposmā, lēni izslīdot līkumā, ekipāža ietriecās stabā un sabojāja dzesēšanas sistēmu. Ātrumposmā tika zaudētas 2 minūtes un 11 sekundes. Pēc tehnisko problēmu novēršanas sacensības turpinājās labā tempā, soli solī ar līderi Kristensonu, taču pēdējā posmā tika zaudētas vērtīgās 5 sekundes un otrā sacensību diena ekipāžai noslēdzās ar uzvaru tikai vienā ātrumposmā un trešo pozīciju dienas kopvērtējumā.

Čempionāta titula ieguvējs noskaidrosies rīt, un arī pārējiem konkurentiem veiksmīgi jāfinišē, lai apsteigtu Sesku/Franci čempionāta kopvērtējumā.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Hmieļevska
Komentāri
Vecmeistar13. 06.12.2020 14:06
Zeni,galvenais ir,ka veselba nav būtiski traumēta,dzelžus gan jau atkal saliks pa vietām,un atkal ''gāzi grīdā''.Gaidiet gala rezultātu,un uz drīzu redzēšanos!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png