profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Drāma Moncas WRC: Līderis Ožjē, Evansam avārija (VIDEO)

Go4speed 05.12.2020 - 19:08 Drāma Moncas WRC: Līderis Ožjē, Evansam avārija (VIDEO)
Foto: Sophie Graillon

Dramatiski notikumi sestdien risinājās Moncas WRC rallijā, kurā sportistiem bija jāveic septiņi ātrumposmi. Lai arī sākotnēji tika prognozēts pamatīgs sniegs sestdienas ātrumposmos, naktī uz sestdienu lija lietus, kā rezultātā sniegs uz ceļa izkusa, kamēr trases malā vietām bija lielas kupenas.

Dienas pirmie trīs posmi norisinājās pa slapju asfaltu, kur vietām uz trases bija arī neliels sniegs. Ātrākais pirmajā dopā bija Sebastjans Ožjē, kurš no trešās vietas kopvērtējumā pakāpās uz pirmo. Jau nākamajā posmā ātrāko laiku uzrādīja Dani Sordo, kurš kopvērtējumā atguva pirmo pozīciju. Devītajā posmā vēlreiz notika līderu maiņa – vadībā izvirzījās Ožjē, kuram sekoja Sordo (+4,4) un Elfins Evans (7,5).


Dani Sordo. Foto: @HMSGOfficial

Taču kārtis sajauca nākamie trīs posmi, kas bija atkārtojums rīta sesijai. Visos posmos vietām lija un vietām spēcīgi sniga, kas apstākļus padarīja ārkārtīgi sarežģītus un neprognozējamus. Desmitajā posmā avārijas vienā un tajā pašā līkumā piedzīvoja Gas Grīnsmits un Ole-Kristians Veibijs, pēc kā posms tika atcelts.

Dramatiski notikumi risinājās arī 11.posmā. Ja dopa sākumā lija, tad trases vidū spēcīgi sniga, kā rezultātā Evans kādā ārkārtīgi slidenā līkumā noskrēja no ceļa un nespēja vairs atgriezties atpakaļ. Pēc šī posma vadību joprojām saglabāja Ožjē, kuram sekoja Sordo un Tanaks. Vēlāk bija jānotiek 12.posmam, kas notika augstu kalnos, taču organizatori drošības apsvērumu dēļ nolēma šo posmu atcelt, jo tajā spēcīgi sniga, un vairums braucējiem bija lietus laikam paredzētās riepas.


Foto: @MSportLtd

Dienas noslēdzošajā posmā Moncas F1 trasē ātrākais bija Sordo, taču kopvērtējumā vadību saglabāja Ožjē. Otrais ir Sordo (+17,8), bet trešais – Tanaks (+22,1).

Rallija noslēdzošajā dienā sportistiem būs jāveic trīs ātrumposmi (38 km). Ja Ožjē izcīnīs pirmo vai otro vietu (arī citas kombinācijas ir iespējamas), čempiontituls būs viņa!

WRC2 klasē līderis ir Mads Ostbergs, kuram 30 sekundes zaudē Pontus Tīdemans, bet WRC3 klasē vadībā atrodas Andreas Mikelsens, kuram 14 sekundes zaudē Olivers Solbergs. JWRC klasē pēc Mārtiņa Seska avārijas vadībā joprojām atrodas zviedrs Toms Kristensons.

Evansa avārija:


Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png