profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc notikumiem bagātās Moncas WRC pirmās dienas vadībā Sordo, Seskam neveiksme

Go4speed 04.12.2020 - 19:11 Pēc notikumiem bagātās Moncas WRC pirmās dienas vadībā Sordo, Seskam neveiksme
Foto: FIA Junior WRC

Aizvadīta pirmā pilnā Moncas WRC rallija pirmā diena, kas bija notikumiem bagāta. Visu dienu spēcīgi lija, kas trasi padarīja ļoti slidenu, tāpēc vairāki sportisti pieļāva kļūdas.

Dienas pirmo ātrumposmu ar ātrāko laiku iesāka Dani Sordo, kamēr Sebastjans Ožjē un Tjerī Noivils vienā un tajā pašā grants līkumā pieļāva kļūdas, attiecīgi zaudējot 10,8 un 32,8 sekundes. Ļoti ātrs pēc pirmās laika ņemšanas vietas bija Tēmu Suninens, taču tad sportista automašīnai parādījas dzinēja problēmas. Sportists vēl nobrauca divus ātrumposmus, taču tad viņš bija spiests izstāties. Kā noskaidrojies, tad rallijs Suninenam ir beidzies pavisam.


Foto: At World

Trešajā posmā ļoti ātrs bija Esapeka Lapi, kurš trasē devās ar ziemas riepām. Tas viņam ļāva otrajā vietā esošo Sordo apsteigt par 7,9 sekundēm. Neveiksmīgs trešais dops bija Gasam Grīnsmitam no M-Sport komandas, kurš saslīdēja un sabojāja mašīnas piekari, tādējādi izstājoties. Pēc trīs dopiem vadībā atradās Lapi un Sordo, kamēr trešais bija Andreas Mikelsens ar ''Škoda Fabia Rally2 evo''. Kā izrādās, tad Mikelsens arī brauca ar ziemas riepām, kas ļāva uzrādīt ļoti labus laikus.

Ceturtajā dopā pirmo reizi šajā rallijā ātrākais bija Evans, kamēr Noivils aizķēra betona norobežojumu un sabojāja mašīnas piekari. Sportists turpināja braukt, bet vēlāk, izbraucot cauri peļķei, viņa auto apstājās un beļģu braucēja diena bija galā.


Foto: Sophie Graillon

Piektajā posmā ātrākais bija Ožjē, bet dienas noslēdzošajā posmā vēlreiz ātrākais bija Sordo, kuram tikai 0,2 sekundes zaudēja japānis Takamoto Katsuta. Kā pēc finiša atzina sportisti, tad šis posms, kas tika aizvadīts pa lietu un tumsu, esot bijis ļoti viltīgs, jo ātrumi bija lieli, kas brīžiem radīja akvaplanēšanu.

Līdz ar to pēc pirmās dienas līderis ir Sordo, kuram seko Lapi (+1,0) un Ožjē (+12,0).


Pontus Tīdemans

WRC2 klasē līderis pēc pirmās dienas ir Pontus Tīdemans, kuram seko Adriens Formaks un Mads Ostbergs. Tikmēr WRC3 klasē līderis ar Andreas Mikelsens, kurš jau par 52 sekundēm apsteidz Emīlu Lindholmu.

JWRC klasē trešajā posmā avāriju piedzīvoja viens no šīs klases titula pretendentiem Sami Pajari. Pēc trešā posma līderis bija Toms Kristensons, kuram 1,6 sekundes zaudēja Mārtiņš Sesks. Diemžēl ceturtajā posmā Sesks ieskrēja betona stabā, kā rezultātā klases līderim tika zaudētas divas minūtes un 10 sekundes. Nākamajos divos posmos vēlreiz ātrākais bija Kristensons, kurš tādējādi ir līderis pēc pirmās dienas. Sesks zviedru braucējam zaudē divas minūtes un 20 sekundes. Šīs dienas posmos trīs reizes ātrākais bija Kristensons, bet pa reizei ātrāko laiku uzrādīja Pajari un Sesks. Ja šobrīd beigtos rallijs, tad Kristensonam būtu 97,5 punkti, bet Seskam - 81.



Sacensību trešajā dienā sportistiem būs jāveic septiņi posmi, no kuriem seši notiks augstu kalnos. Piektdien šajos posmos visu dienu sniga, un rīt pastāv iespēja, ka kopā varētu būt uzsniguši pat 20 centimetru sniega. Kā šodien vēstīja sinoptiķis Jānis Trallis, tad ''Nedēļas nogalē vietām Alpos gaidāmi divi metri svaiga sniega, spēkā sarkanais brīdinājums.''.

Rallija rezultāti:


WRC2 un WRC3 klases rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png