profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Michelin uz Moncas WRC līdzi ņems ziemas riepas, Ožjē cer uz sarežģītiem laikapstākļiem

Go4speed 30.11.2020 - 23:02 Michelin uz Moncas WRC līdzi ņems ziemas riepas, Ožjē cer uz sarežģītiem laikapstākļiem
Foto: Bastien Roux

Šajās brīvdienās Itālijā ar Moncas WRC posmu startēs sezonas noslēdzošais pasaules rallija čempionāta (WRC) posms. Divas dienas sportisti savu meistarību demonstrēs kartinga un F1 trasē, bet viena no dienām tiks aizvadīta augstu kalnos, kur pēc šī brīža prognozēm ir liela varbūtība, ka varētu būt arī sniegs.

Šī iemesla dēļ riepu piegādātājs Michelin, kam šis būs pēdējais rallijs WRC, uz Moncas WRC ralliju līdzi ņems arī ziemas riepas. Lai arī šajā rallijā, tāpat kā citos asfalta rallijos, sportistiem būs pieejamas trīs sastāva riepas (mīkstā, cietā un lietus), Michellin rallija programmas menedžeris Arnauds Remijs paziņoja, ka Michelin uz Moncu vedīs arī ziemas riepas, lai arī šobrīd vēl nav zināms, vai sportisti tādas varēs izmantot (par to vēl notiek diskusijas).


Foto: Vladislav Maschl

''Mēs FIA esam izskaidrojuši, kādas ir komandas bažas par sestdienas ātrumposmiem (126 km), kas atradīsies uz ziemeļiem no Bergamo. Paturot to prātā, uz šo ralliju līdzi ņemsim arī ziemas riepas. Tās būs sniegam paredzētās riepas bez radzēm. Šis ir mūsu pēdējais rallijs WRC, tāpēc mēs negribam riskēt. Nav svarīgi, vai šīs riepas tiks izmantotas, taču mums tām ir jābūt līdzi, lai mums būtu varianti. Mēs būsim gatavi,'' tā portālam DirtFish atzina Arnauds Remijs.

WRC kopvērtējumā šobrīd līderis ir Elfins Evans, kuram 14 punktus zaudē Sebastjans Ožjē. Franču sportists atzina, ka, lai izcīnītu septīto čempiontitulu, viņš cer uz sarežģītiem laikapstākļiem.


Viens no paredzētajiem ātrumposmiem

''Redzēju, ka sestdien mums būs jādodas augstu kalnos. Ja nebūs sniega, tad var būt migla. Laikapstākļi šajā periodā var būt sarežģīti, tas ir skaidrs. Un tieši tāpēc es uzskatu, ka manas izredzes uz titulu joprojām ir reālas. Ja uzvarēšu, Evansam joprojām būs jāuzrāda labs rezultāts, lai kļūtu par čempionu. Viss ir vienkārši – došos trasē ar vienu mērķi – uzvarēt. Tas ir vienīgais, ko varu darīt, lai pēc tam redzētu, vai ar to pietiek vai nē. Godīgi sakot, spiediens noteikti nav uz mani, jo man nav ko zaudēt,'' tā Sebastjans Ožjē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png