profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Moncas WRC plānotajā norises vietā atver 'Covid-19' kontrolpunktu

Go4speed 12.11.2020 - 09:42 Moncas WRC plānotajā norises vietā atver 'Covid-19' kontrolpunktu
Foto: revistascratch.com

Decembra sākumā Itālijā, Moncas reģionā, plānots aizvadīt sezonas noslēdzošo pasaules rallija čempionāta (WRC) posmu. Nesen rallija organizatori paziņoja, ka gaidāmajā rallijā sportistiem būs jāveic 16 ātrumposmi (241 km).

Taču jaunākā informācija liecina, ka Moncas autodroms, kas plānojas būs rallija centrs, pēdējās dienas kļuvis par vienu no ''Covid-19'' klīniskajiem kontrolpunktiem, kurā katru dienu iebrauc vairākas neatliekamās palīdzības automašīnas, lai aprūpētu un rūpētos ar ''Covid-19'' pacientiem.

Pēdējās dienās straujākā saslimšana ar Covid-19 ir novērota tieši Lombardijas reģionā (ja oktobra sākumā saslima vidēji ap 300 - 400 cilvēkiem dienā, tad novembrī vidēji dienā šajā reģionā saslimst jau ap 8000 cilvēku), tāpēc šobrīd vairums slimnīcu ir pārpildītas ar saslimušajiem pacientiem. Brianzas apgabalā pirmdien un otrdien ar Covid-19 inficējās vairāk nekā 800 cilvēki, no kuriem 450 cilvēki tika ievietoti vietējās slimnīcās.

''Tagad mēs esam pandēmijas epicentrs, un tāpēc mums ir nepieciešami pastiprinājumi," saka vienas slimnīcas ģenerāldirektors, kurš piebilda, ka slimnīcā samazinās pieejamo gultu skaits, kā arī pieaug infekcija medicīnas personāla iekšienē.


Foto: revistascratch.com

Šīs situācijas rezultātā reģionālā ārkārtas aģentūra un Moncas teritoriālā veselības sabiedrība noteica, ka mazāk nopietnus gadījumus būtu jāpārbauda dažādos veselības kontroles punktos. Viens no šiem centriem jau nesen tika uzstādīts Novarā, Milānā, vietējās armijas dāvinātā angārā. Taču ar to nav pieticis, tāpēc bija nepieciešamība atvērt otru veselības pārbaudes punktu, kas atrodas Moncas autodromā un kas atrodas tikai divu kilometru attālumā no vienas no slimnīcām. Zināms, ka šajā centrā sākotnēji ved pārbaudīties cilvēkus, kuriem ir aizdomas par saslimšanu ar ''Covid-19''. Ja kādam ir konstatēta saslimšana, tad viņš tiek transportēts uz kādu no slimnīcām.

Kā ziņo Monza Today, tad pirmdien Moncas autodroma kontroles punktā uz pārbaudēm tika atvesti vairāk nekā 20 cilvēki, bet otrdien to skaits pieauga līdz 56.

''Mēs nekavējoties ievērojām lūgumu pēc palīdzības, kas nāca pie mums. Tāpēc mēs ātri sagatavojām saprašanās memorandu ar Reģionālo ārkārtas aģentūru par savstarpēju sadarbību. Ļoti vajadzīgos brīžos, ar kuriem mēs saskaramies, mūsu telpas ir pieejamas,” saka trases direktore.

Lai arī Moncas rallijs šobrīd ir saņēmis atļauju rīkot WRC posmu, ārkārtas veselības dienests tomēr varētu rosināt par Moncas WRC posma atcelšanu. Ja tas notiks, tad par WRC čempionu tiks kronēts Elfins Evans, bet JWRC titulu iegūs Mārtiņš Sesks.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png