profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Oficiāli: Beļģijas WRC rallijs tiek atcelts

Go4speed 30.10.2020 - 15:23 Oficiāli: Beļģijas WRC rallijs tiek atcelts
Foto: Cian Donnellan

Novembra beigās Beļģijai pirmo reizi bija jāuzņem pasaules rallija čempionāta (WRC) posms, kuru ar lielu nepacietību gaidīja gan fani, gan sportisti. Ja ceturtdien tika ziņots, ka koronavīrusa dēļ rallijs varētu aizritēt bez skatītājiem, piektdien oficiāli kļuva zināms, ka šogad Beļģijas Ipras WRC rallijs nenotiks.

Ņemot vērā, ka Beļģijā strauji pieaug saslimušo cilvēku skaits ar ''Covid-19'', valstī tika noteikti stingrāki ierobežojumi, kā rezultātā pēcpusdienā tika pieņemts lēmums par rallija atcelšanu.

"Mēs vienmēr pilnībā atbalstījām Beļģijas WRC ralliju, bet šoreiz mēs nevaram ļaut rallijam turpināties," saka Ipras pilsētas mērs. "Mēs pieņēmām šo lēmumu cieši konsultējoties ar Rietumflandrijas gubernatoru un citu pašvaldību mēriem."

"Šobrīd pirmajā vietā ir iedzīvotāju, aprūpes nozares darbinieku, mūsu darbinieku un brīvprātīgo, dalībnieku un visu rallija līdzjutēju veselība. Mēs esam sekojuši veselības krīzei, cieši konsultējoties ar vietējām varas iestādēm. Diemžēl saslimšanas gadījumu skaitļi turpina dramatiski pieaugt.''

''Šis lēmums nav viegls, it sevišķi tādai rallija valstij. Mums bija iespēja uz Beļģiju atvest sapni. Bet šobrīd mums ir jādomā par cilvēkiem. Šobrīd pasaules nav saistīta ar rallijiem,” saka viens no rallija organizatoriem.

Līdz ar to šobrīd paredzams, ka WRC sezonas noslēdzošais posms, ja arī tas netiks atcelts, norisināsies decembrī Itālijā, kad paredzēts aizvadīt Moncas ralliju.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png