profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sordo atbild Ožjē: Ja nepatīk rallijs, tad nebrauc - sēdi mājās un skaties TV

Go4speed 15.10.2020 - 23:26 Sordo atbild Ožjē: Ja nepatīk rallijs, tad nebrauc - sēdi mājās un skaties TV
Sebastjans Ožjē un Dani Sordo

Sardīnijas WRC laikā līderi, kuri trasē devās kā pirmie, tādējādi tīrot ceļu pārējiem, ik pa laikam kādā no intervijām pauda savu neapmierinātību ar šiem FIA izstrādātajiem noteikumiem. Gan Sebastjans Ožjē, gan Tjerī Noivils, gan Ots Tanaks bieži izsakās par starta secību, kad pirmajā dienā sportisti trasē dodas pēc tās secības, kādu viņi tobrīd ieņem WRC kopvērtējumā.

Šo situāciju lieliski izmanto Hyundai komanda un tās braucējs Dani Sordo. Ņemot vērā, ka Sordo šis bija tikai otrais WRC rallijs šogad, viņš no WRC braucējiem trasē devās kā beidzamais, kad ceļa apstākļi viņam bija daudz labāki nekā līderiem. Ja Sordo varēja braukt ātri un lieki neriskēt, tad gan Noivils, gan Ožjē pēc finiša atzina, ka no sevis esot izspieduši visu. Braucēji riskēja, lai ķertu rokās Sordo, taču tas viņiem neizdevās. Finišā uzvaru svinēja Sordo, palīdzot Hyundai izcīnīt vērtīgus punktus ražotāju kausā. Jāpiebilst, ka Hyundai komanda katrā rallijā kā trešo braucēju piesaka kādu no pilotiem (Dani Sordo, Sebastjanu Lēbu un Kreigu Brīnu), kuri tobrīd brauc kā vieni no beidzamajiem, kas tādējādi viņiem dod priekšrocības, salīdzinot ar pārējiem, kuri aizvada pilnu čempionātu.


Sordo atzīmē savu uzvaru. Foto: wrc.com

Vienā no sarunām, kad Sordo portālam DirtFish sniedza interviju, Ožjē nekautrējās pienākt klāt un daļēji pa jokam, bet daļēji sakot patiesību izteikt savu viedokli. Lūk, ko pārsprieda abi braucēji:

Ožjē: Dzirdēju, ka tev, Sordo, ir dota komandas pavēle samazināt ātrumu.
Sordo: Ožjē sūdzas daudz, bet viņš ir labs puisis.
Ožjē: (smejas) Kāpēc es sūdzos? Es saku faktus, taisnību. Sordo tas nav vajadzīgs. Viņš tāpat ir labs. Viņam nevajag tādu priekšrocību (tas domāts ar startēšanu no beigām, kad saķere ir labāka nekā konkurentiem).
Sordo: Es paskaidroju viņam, ka esmu lēns braucējs, tāpēc Ožjē man ir jādod priekšrocību, labākus apstākļus.
Ožjē: (Smejas). Parādi man rīt, kas ir lēns braucējs. Pagaidi nedaudz. Bet esi uzmanīgs, mēs brauksim ļoti ātri. Pārāk daudz nesamazini ātrumu.
Sordo: Es tevi pazīstu daudzus gadus (abi smejas).

Abu sportistu saruna:

Vēlāk, kad sportisti sniedza intervijas atsevišķi, Ožjē atzina, ka "WRC rallijs ir kļuvis par viesiem (domāts braucējiem, kuri neaizvada pilnu sezonu) ļoti draudzīgu čempionātu. Ļoti, ļoti draudzīgu čempionātu. Jūs pasniedzat viņiem uzvaru uz sudraba paplātes. Tas vienkārši ir smieklīgi. Tas nav nekas jauns. Rallijs ir amatieru sports un tāds viņš arī paliks, kamēr tas netiks pārvaldīts profesionāli."


Foto: toyotagazooracing.com

Sordo atbildi parādā nepalika savam bijušajam komandas biedram. "Nenolaidīšos līdz tādam pašam līmenim kā Ožjē. Tāpēc man nav ko teikt. Noteikumi šobrīd ir tādi. Ja jums nepatīk rallijs, tad nebrauciet. Varbūt viņam vajadzētu pusgadu pasēdēt mājās un tad braukt tādu pašu programmu kā es? Jūs varat palikt mājās, skatīties TV un pēc tam atnākt un braukt. Tas ir labi."

FIA rallija direktors, atbildot uz Ožjē izteiktajiem komentāriem, piebilda, ka "Negribu tam daudz tērēt laika. Neko šādu neesmu dzirdējis no WRC līdera Elfina Evansa, kuram būtu jāsūdzas visvairāk (pēdējos rallijos tieši Evans ir pirmais, kurš dodas trasē). Aicinu Ožjē piedalīties darba grupās un komisijās, kuras pie rallija strādā jau ilgus gadus. Mēs cenšamies panākt to, lai šajās sarunās būtu klāt braucēju pārstāvji, taču neviena nav. Ožjē ir laipni aicināts piedalīties darba grupās un izteikt savas idejas, lai palīdzētu vadīt šo čempionātu pareizi."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png