profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sordo sīvā cīņā nosargā uzvaru Sardīnijas WRC, Sesks trešais JWRC klasē

Go4speed 11.10.2020 - 14:35 Sordo sīvā cīņā nosargā uzvaru Sardīnijas WRC, Sesks trešais JWRC klasē
Mārtiņš Sesks/Renārs Francis. Foto: Martins Sesks Rally

Sardīnijas WRC rallija izšķirošajā dienā sportistiem bija jāveic četri ātrumposmi. Atgādināsim, ka pēc divām dienām kopvērtējumā līderis bija Dani Sordo, kuram 27,4 sekundes zaudēja Sebastjans Ožjē, bet 28,9 sekundes atpalika Tjerī Noivils.

Uzreiz jāsaka, ka vadošie braucēji skatītājiem noslēdzošajā dienā sagādāja fantastiskas emocijas, demonstrējot aizraujošas un sīvas cīņas katrā braucienā. Šīs viennozīmīgi bija vienas no aizraujošākajām cīņām pēdējā laikā.

Lieliski noslēdzošo dienu iesāk Ožjē, kurš par 0,2 sekundēm apsteidza Noivilu, kamēr Sordo Ožjē zaudēja 12,1 sekundi. Nākamajā posmā jau Noivils bija ātrākais, kamēr Ožjē beļģu pilotam zaudēja 1,6 sekundes. Pirms noslēdzošajiem diviem ātrumposmiem Sordo pārsvars pār Ožjē bija 16,1 sekunde, bet Noivils savam komandas biedram zaudēja 16,2 sekundes. Jāpiebilst, ka dienas otrajā posmā avāriju piedzīvoja Takamoto Katsuta, kurš uz kādu laiku nobloķēja ceļu, tāpēc ātrumposms uz brīdi tika apturēts.


Tjerī Noivils

Priekšpēdējā posmā vēlreiz ātrākais bija Ožjē, kurš par 1,6 sekundēm apsteidza Noivilu. Līdz ar to pirms izšķirošā posma, kas vienlaikus bija arī Power Stage posms, līderis bija Sordo, kuram sekoja Ožjē (+9,2) un Noivils (+10,9).

Noslēdzošajā Power Stage posmā ātrākais bija Tanaks, kurš izcīnīja papildus piecus punktus. Tikmēr uzvaru nosargāja Sordo, kamēr otro vietu izrāva Noivils, par sekundi apsteidzot Ožjē. Šī Sordo bija trešā uzvara karjerā un otrā pēc kārtas Sardīnijas WRC rallijā. Jāpiebilst, ka līdzšinējos sešos posmos uzvaras svinējuši pieci dažādi piloti.

WRC2 klasē uzvaru svinēja Pontus Tīdemans (trešo šajā sezonā), kuram 28 sekundes zaudēja Ole-Kristians Veibijs. Nikolajs Grjazins pēc vakardienas tehniskajām problēmām svētdien uz starta neizgāja. WRC3 klasē uzvaru svinēja soms Jari Hutunens, kuram šis bija pirmais starts Sardīnijas WRC rallijā. Hutunens, kuram šī šogad WRC3 klasē bija otrā uzvara trijos startos, bija ātrākais starp visām R5 klases mašīnām.


Jari Hutunens.

JWRC klasē pirmajos divos posmos ātrākais bija soms Sami Pajari, bet Sesks/Francis abos posmos bija otrie. Dienas trešais posms JWRC klases braucējiem (un arī citiem) tika atcelts. Noslēdzošajā posmā vēlreiz ātrākais bija Pajari, kamēr uzvaru svinēja Kristensons. Otrais Zaldivars, bet Seskam/Francim trešā vieta!

WRC kopvērtējumā līderis joprojām ir Elfins Evans (111 pts.), kuram seko Ožjē (97), Noivils (87) un Tanaks (83). Ražotāju ieskaitē vadībā ir Hyundai (208), bet otrā vieta Toyota (201).

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png