profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sordo izmanto lielisko starta pozīciju un kļūst par Sardīnijas WRC līderi

Go4speed 09.10.2020 - 19:02 Sordo izmanto lielisko starta pozīciju un kļūst par Sardīnijas WRC līderi
Dani Sordo

Ar pirmajiem sešiem ātrumposmiem Sardīnijas salā piektdien startēja pasaules rallija čempionāta (WRC) sestais posms. Lieliski ralliju iesāka M-Sport braucēji. Pirmajā posmā, kas bija ļoti šaurs un ļoti lēns, lielisku ātrumu demonstrēja Tēmu Suninens, kurš par 12,4 sekundēm apsteidza Esapeku Lapi, bet 12,5 sekundes atpalika Dani Sordo, kurš no WRC braucējiem brauca kā pēdējais.

Arī turpinājumā Sordo izmantoja lielisko starta pozīciju un, uzvarot divos no nākamajiem trim posmiem, viņš kļuva par rallija līderi. 7,5 sekundes viņam zaudēja Suninens, bet 18,6 sekundes atpalika Ožjē. Diemžēl otrajā dopā izstājās Lapi, kura automašīnai bija dzinēja defekts. Diemžēl arī igaunim Otam Tanakam rīta četri posmi bija gaužām neveiksmīgi. Pilota automašīnai jau pirmajā posmā bija problēmas ar piekari, tāpēc Tanaks visos posmos zaudēja daudz laika, kas pēc četriem posmiem viņu ierindoja vien devītajā vietā (+1:49.6).


Foto: @TGR_WRC

Starp R5 klases mašīnām neapturams bija Olivers Solbergs, kamēr Madsam Ostbergam bija tehniskas problēmas, un sportista automašīnai palika aizmugures piedziņa.

Pēc servisa parka sportistiem bija jāveic divi ātrumposmi, kur līderi turpināja tīrīt ceļu. Īpaši neapmierināts bija Ožjē, kurš šī brīža noteikumiem veltīja skarbus vārdus. Tikmēr Sordo izmantoja šo situāciju un, uzvarot abos posmos, kļuva par pārliecinošu līderi. 17,4 sekundes viņam pēc pirmās dienas zaudē Suninens, bet 35 sekundes atpaliek Ožjē. Ātrs bija Tanaks, kura automašīnai tika novērstas tehniskās problēmas. Ņemot vērā, ka tehniskas problēmas piedzīvoja Kalle Rovanpera, Tanakam pirmo dienu izdevās noslēgt astotajā vietā.


Tēmu Suninens

WRC2 klasē līderis pēc pirmās dienas ir Pontus Tīdemans, bet WRC3 klasē – Olivers Solbergs, kurš ir ātrākais starp visām R5 klases mašīnām. Diemžēl piektajā posmā kļūdu pieļāva Nikolajs Grjazins, kurš pirms tam WRC2 klasē ieņēma ceturto vietu. Kādā no līkumiem krievu pilots pieļāva kļūdu, kā rezultātā tika sabojātas divas riepas, bet sportistam līdzi bija tikai viens rezerves ritenis.


Olivers Solbergs

Atgādināsim, ka ceturtajā posmā pusass defekta dēļ izstājās Mārtiņš Sesks, kamēr JWRC klasē līderis ir Toms Kristensons, kuram seko Sami Pajari.

Rallija otrajā dienā sportistiem būs jāveic seši dopi (101 km).

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png