profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Makinens pēc šīs sezonas vairs nebūs 'Toyota' rallija komandas vadītājs

Go4speed 28.09.2020 - 19:32 Makinens pēc šīs sezonas vairs nebūs 'Toyota' rallija komandas vadītājs
Akio Tojoda un Tomijs Makinens

Kā nesen paziņoja ''Toyota'', tad Tomijs Makinens, kurš līdz šim vadīja Toyota Gazoo Racing rallija komandu, pēc šīs sezonas pametīs šo amatu. Turpmāk Makinens būs Toyota Motor Corporation padomnieks ar autosportu saistītos jautājumos. ''Toyota'' cer, ka Makinens ar savu lielo pieredzi spēs ''Toyota'' dot ieguldījumu plašākās autosporta jomās, kā, piemēram, GR automašīnu ražošanā, autosporta aktivitāšu stratēģiskajā plānošanā un talantīgu autobraucēju attīstībā.

Tikmēr WRC projektu, kuru izveidoja Makinena Tommi Mäkinen Racing Oy un Toyota Gazoo Racing WRT, turpmāk vadīs ''Toyota''. Sākot ar 2021.gadu, visus ar WRC saistītus jautājumus vadīs Toyota Gazoo Racing Europe - ''Toyota'' grupas uzņēmums, kas būs atbildīgs par ''Toyota'' autosporta pamatfunkcijām Eiropā. Zināms, ka TGR WRT turpinās savu darbību gan Somijā, gan Igaunijā.

Atgādināsim, ka Makinens ''Toyota'' pievienojās 2017.gadā, kad ''Toyota'' atgriezās WRC. 2018.gadā ''Toyota'' izcīnīja ražotāju kausu, bet 2019.gadā Ots Tanaks ar Martinu Jarveoju ar ''Toyota'' izcīnīja čempiontitulu.


Foto: Vladislav Maschl

''''Toyota'' WRC projekta mērķis bija efektīvi atsākt pasaules rallija darbību ar elastīgu organizāciju. Ar prieku varu teikt, ka šis mērķis tagad ir sasniegts un man pienācis laiks pāriet uz jauniem izaicinājumiem ar ''Toyota''. Vēlos pateikties Akio Tojodam, ka viņš man uzticēja šo projektu un atbalstīja mūs visu laiku, lai kopā sasniegtu izvirzītos mērķus. Ceru ar viņu turpināt darbu, veidojot ''Toyota'' nākotni autosportā. Mēs esam priecīgi, ka ''Toyota'', kā jau tas bija plānots, nolēma pārņemt ar WRC saistītos jautājumus. Man ir arī svarīgi, lai komandas darbība, kuru pārņems Toyota Gazoo Racing Europe, joprojām turpinātu darboties Jivaskilā un Tallinā,'' tā Tomijs Makinens.

''Tikai pēc tam, kad satiku Tomiju, nolēmu atgriezties WRC ar ''Toyota''. Tieši viņa atbalsta dēļ mēs spējam uzvarēt WRC. Izmantojot viņa zināšanas, mēs varējām izveidot sporta automašīnu ''Toyota Yaris''. Turpmāk viņš būs mūsu autosporta padomnieks. Mēs sagaidām, ka viņš sniegs plašu padomu klāstu, lai ''Toyota'' varētu ražot arvien labākas automašīnas. Pat pēc amata maiņas viņš arī turpmāk būs mans braukšanas instruktors. Tas nemainīsies. "Tomij, brauksim atkal kopā,",'' tā Toyota Motor Corporation prezidents Akio Tojoda.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png