profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Peters Solbergs Sardīnijas rallijā būs redzams pie WRC automašīnas stūres

Go4speed 28.09.2020 - 16:03 Peters Solbergs Sardīnijas rallijā būs redzams pie WRC automašīnas stūres
Foto: wrc.com

Pirmdien kļuvis zināms, ka bijušais pasaules rallija čempions (WRC) Peters Solbergs un viņa tautietis Andreas Mikelsens būs redzami Sardīnijas WRC rallijā, testējot jaunās Pirelli Scorpion KX riepas, ar kurām tiks braukts nākamajā WRC sezonā.

Zināms, ka Mikelsens jaunās riepas pirmo reizi izmēģinās piektdien Shakedown ātrumposmā, kur norvēģis vizinās atsevišķus žurnālistus, tādējādi demonstrējot jauno riepu iespējas. Tikmēr Solbergs, kura stūrmanis būs tieši Mikelsens, pie ''Citroën C3 WRC'' automašīnas stūres sēdīsies svētdien. Solbergs Power Stage ātrumposmā (6,89 km) trasē dosies kā pirmais. Pēdējo reizi Solbergs WRC rallijā ar WRC auto brauca 2012.gadā.


Foto: Honza Froněk

Gan Solbergs, gan Mikelsens atzina, ka šie braucieni būs laba un jautra laika pavadīšana, kurā galvenais uzdevums būs gūt prieku un parādīt, kā strādā jaunās riepas. ''Nezinu, vai mēs Power Stage posmā pierakstīsim trasi, tāpēc nezinu, vai man vispār būs kaut kas jālasa Solbergam. Zinu, ka viņš gribēs uzreiz būt ātrs, bet tajā pašā laikā viņam jāsaprot, ka būs grūti iekāpt mašīnā, kuru viņš nepazīst, un uzreiz būt ātram. Mums galvenais uzdevums ir koncentrēties uz jaunajām riepām,” saka Mikelsens.

Pavisam kopā dalību rallijam apstiprinājušas 64 ekipāžas. Ar WRC automašīnām trasē dosies 12 ekipāžas. Pēc vairāku gadu pauzes pie ''Ford Fiesta RS WRC'' stūres šajā rallijā sēdīsies Martins Prokops. RC2 klasē uz starta līnijas stāsies 35 ekipāžas. Šo braucēju vidū būs tādi piloti kā Pontus Tīdemands, Mads Ostbergs, Adriens Formaks, Nikolajs Grjazins, Ole Kristians Veibijs, Jari Hutunens, Olivers Solbergs, Kajetans Kajetanovičs, Eriks Kamillī u.c.

Trīs dienās sportistiem būs jāveic 16 ātrumposmi (238 km).
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png