profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Noivils: Braukt čempionātā šādos apstākļos nav īsti jauki, jo neviens nejūtas droši

Go4speed 21.09.2020 - 23:34 Noivils: Braukt čempionātā šādos apstākļos nav īsti jauki, jo neviens nejūtas droši
Tjerī Noivils

Turcijas WRC rallijs svētdien noslēdzās ar Elfina Evansa uzvaru. Rallija pirmajā dienā, kurā sportisti veica divus ātrumposmus, vietām bija lieli putekļi. Lai arī starp ekipāžām bija trīs minūšu pauze, tā nebija pietiekama. Vairāki braucēji pēc finiša atzina, ka vietām trasē bija putekļi, kas apgrūtināja redzamību. Īpaši tas bija novērojams pirmās dienas otrajā posmā. Pēc posma vairāki braucēji sūdzējās par redzamību, taču visniknākais bija Tjerī Noivils, kurš organizatoru virzienā tobrīd veltīja skarbus vārdus. Pilots bija neapmierināts, ka katru gadu tiek runāts par šo situāciju, taču nekas netiek darīts lietas labā.

Arī pēc finiša beļģu pilots pauda savu neapmierinātību. ''Organizatoriem un FIA patiešām būtu jārūpējas par šo putekļu situāciju. Tas nevienam nav jauki, jo neviens nejūtas droši. Tas ir veiksmes jautājums, kā vējš iepūš un kāda tobrīd ir redzamība. Braukt čempionātā šādos apstākļos nav īsti jauki,'' saka Tjerī Noivils.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Tāpat Noivils un citi braucēji vēlreiz grib pievērst FIA uzmanību par karstumu, kas valda automašīnās un par iespējamajiem aizsargpasākumiem, lai to ierobežotu.

''Tas ir svarīgs punkts (par putekļiem), bet vēl gribu atzīmēt lielo karstumu, kāds bija mašīnās. Domāju, ka arī pārējie braucēji tam piekritīs. Mēs par to esam ilgu laiku sūdzējušies, lai automašīnu sānu logi būtu aizsargāti ar plēvi, lai vismaz kaut cik pasargātos no saules, it īpaši tik karstos apstākļos, kādi bija šajos lēnajos ceļos, kad automašīnās neienāk vēsāks gaiss. Tas tiešām ir kaut kas tāds, kam mums jāpievērš uzmanība. To teicu citiem braucējiem, un viņi man piekrita. Pēc dažiem ātrumposmiem man reiba galva, un bija jāpaiet 10-15 minūtēm, lai atgūtos, atjaunotos. Fiziskajā ziņā esmu labi sagatavojies, bet šajās mašīnās brīžiem ir par karstu.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png