profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Šķiras Nikolaja Grjazina un viņa ilggadējā stūrmaņa ceļi

Go4speed 13.09.2020 - 23:38 Šķiras Nikolaja Grjazina un viņa ilggadējā stūrmaņa ceļi
Jaroslavs Fedorovs. Foto: Jiří Jermakov

Kopš 2015.gada, kad Nikolajs Grjazins sāka savu rallija karjeru, viņa stūrmanis bija Jaroslavs Fedorovs. Ekipāža, kas savu rallija karjeru sāka tieši Latvijā, kopā nobrauca vairāk nekā 100 rallijus, kuru laikā piedzīvotas gan avārijas, gan arī izcīnītas vairākas uzvaras.  

Šosezon Grjazins pievienojās Hyundai rūpnīcas komandai, lai ar ''Hyundai i20 R5'' automašīnu startēt WRC2 čempionātā. Grjazins/Fedorovs šosezon nobrauca kopā četrus rallijus, līdz sākās Covid-19, kā rezultātā sacensības uz ilgāku laiku tika apturētas.


Foto: Josef Petru

Grjazins pēc ilgās pauzes atsāka braukt ''Samsonas Rally Rokiškis'' rallijā, kur viņa stūrmanis bija mazpazīstamais Konstantīns Aleksandrovs, kurš lielākoties bija stūrmanis pilotiem, kuri Krievijā brauca ar žiguli.

Tobrīd portāla rīcībā nonāca informācija, ka Aleksandrovs tikai aizvieto Fedorovu, kurš vīzu problēmu dēļ nespēja ierasties Lietuvā. Arī pārējos rallijos Nikolajs turpināja braukt ar Aleksandrovu, kamēr Fedorovs bija stūrmanis gan Vasīlijam Grjazinam (Krievijā), gan Aleksandram Rževkinam (Igaunijas WRC).


Foto: Honza Fronek

Lai arī patieso iemeslu, kāpēc Grjazins/Fedorovs nolēmuši pārtraukt sadarbību, mēs, iespējams, neuzzināsim, dzirdēts, ka viens no iemesliem varētu būt stūrmaņa pārāk lielā aizraušanās ar sociālajiem tīkliem sacensību laikā. Jāpiekrīt, ka Fedorovs noteikti bija viens no visaktīvākajiem sociālo tīklu lietotājiem gan testos, gan sacensībās, taču tajā pašā laikā tas skatītājiem ar lielu interesi ļāva sekot līdzi notikumiem, kuriem ne visi varēja tik klāt. Bieži vien Fedorovs atklāja ļoti interesantas detaļas no rallija aizkulisēm. Bet, protams, visam ir savas robežas, un, ja tas traucē pilotam, tad, iespējams, tālāka sadarbība nav iespējama.


Foto: Honza Fronek

''Diemžēl #KoļJarika vairs nebūs. Nikolajs Grjazins nolēma turpināt savu rallija programmu ar citu stūrmani. Paldies Staņislavam Grjazinam par doto iespēju startēt tik augstā līmenī, bet Nikolajam paldies par piecu gadu pašām spilgtākajām emocijām. Tu noteikti kļūsi par pasaules čempionu! Paldies līdzjutējiem par atbalstu un siltajiem vārdiem. Šobrīd neredzu jēgu atbildēt uz jautājumiem un pārspriest šo tēmu. Lēmums ir paziņots – tas jāpieņem un jāiet tālāk. Tāds ir šis ceļš,'' tā Jaroslavs Fedorovs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png