profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Policija Igaunijas rallijā mežā atrod paslēptu kemperi ar trim iereibušiem tūristiem

Go4speed 10.09.2020 - 15:20 Policija Igaunijas rallijā mežā atrod paslēptu kemperi ar trim iereibušiem tūristiem
Foto: Louna policijas preses dienests

Aizvadītajās brīvdienās Igaunijā pēc gandrīz pusgadu pauzes atsākās pasaules rallija čempionāta (WRC) sezona. Jau ziņojām, ka koronavīrusa riska dēļ ''Rally Estonia'' skatītāju skaits rallijā bija ierobežots - to skaits bija 16 000, kas tika sadalīti 16 īpašās zonās (katrā pa 1000). Pirms rallija starta tika ziņots, ka būs ļoti stingri ierobežojumi. Apkārt katram rallija ātrumposmam bija nozīmēts perimetrs, kurā tika piemēroti kustības ierobežojumi. Šajā noteiktajā perimetrā varēja iekļūt tikai vietējie iedzīvotāji, viņu viesi (cilvēku vārdi bija jāreģistrē iepriekš), operatīvie dienesti, transporta pakalpojuma nodrošinātāji, 16 000 skatītāju (kuriem būs ieejas biļetes), kā arī rallija organizētāji. Tikmēr policija pastāvīgi uzraudzīja perimetru gan pa sauszemi, gan no gaisa. Policijas darbinieki patrulēja teritorijā, lai nepieļautu, ka tajā iekļūst cilvēki bez attiecīgajām atļaujām.

Jāsaka, ka visi šie ierobežojumi arī tika ievēroti, jo kontroles un drošības pasākumi esot bijuši augstā līmenī. Taču ir dzirdēti pāris gadījumi, kad skatītājiem tomēr ir izdevies iešmaukt bez biļetēm.

Kā ziņo igauņu mediji, tad kopumā skatītāji bija atsaucīgi un ievēroja noteiktās drošības normas. Policijas un robežsardzes pārvaldes (PPA) Tartu nodaļas priekšnieks Andruss Reima atzina, ka "Lielākoties situācija bija ļoti laba. Šajā ziņā visa rallija sabiedrība, kas apceļoja Dienvidigauniju, bija ļoti likumpaklausīga. Bija atsevišķi gadījumi, kad vairāki cilvēki bija lietojuši pārāk daudz alkohola, tāpēc mums nācās ar viņiem tikt galā.''


Foto: Urmo Sibul

Taču Reima atklāja, ka ''Rally Estonia'' laikā policijai un drošības komandai nācies saskarties arī ar atsevišķiem skatītājiem, kuri pārkāpuši noteikumus, taču kopumā apmeklētāji izturējušies priekšzīmīgi.

Dienvidigaunijas policija sestdien paziņoja, ka piektdien netālu no Elvas tika atklāti trīs rallija tūristi, kuri bija ielavījušies mežā, kuri vēlējās bez rallija caurlaides vērot ''Rally Estonia''. Ņemot vērā, ka šiem tūristiem nebija ne ieejas biļešu, ne atļaujas uzturēties šajā rajonā, policija viņiem lūdza pamest šo vietu. Taču drīz noskaidrojās, ka visi šie tūristi bija pietiekami iereibuši, tāpēc viņi paši nevarēja braukt. Tad talkā nāca apsargi, kuri izveda iereibušos cilvēkus ar viņu transportlīdzekli, kur viņi tika nogādāti atļautā publiskā atpūtas zonā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png