profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks uzvar 'Rally Estonia', Sesks/Francis izcīna pirmo uzvaru JWRC karjerā

Go4speed 06.09.2020 - 15:04 Tanaks uzvar 'Rally Estonia', Sesks/Francis izcīna pirmo uzvaru JWRC karjerā
Sesks/Francis

Ar igauņu sportista Ota Tanaku uzvaru svētdien noslēdzās Rally Estonia, kas bija pasaules rallija čempionāta 4.posms.

Rally Estonia noslēdzošajā dienā bija jāveic seši ātrumposmi. Diemžēl pirms šīs dienas noskaidrojās, ka Kalle Rovanpera saņēmis minūtes sodu (stūrmanis noņēma radiatora aizsegu neatļautā vietā), kopvērtējumā atkrītot uz sesto vietu.

Noslēdzošajā dienā visos ātrumposmos ātrākie bija Toyota braucēji (trīs reizes ātrākais bija Rovanpera), kamēr Hyundai braucēji Ots Tanaks un Kreigs Brīns joprojām ieņēma pirmās divas vietas.

Noslēdzošajā Power Stage posmā, kur sportisti bija spiesti braukt pa izbraukātu un špūrainu ceļu, neapturams bija Rovanpera, kurš tuvāko sekotāju apsteidza par 5,1 sekundēm, tādējādi nopelnot papildus piecus punktus.


Foto: Honza Fronek

Taču uzvaru pirmajā Igaunijas WRC rallijā svinēja mājinieks Ots Tanaks, kurš pēc finiša bija ļoti priecīgs un laimīgs. 22,2 sekundes viņam zaudēja komandas biedrs Kreigs Brīns, bet trešais bija Sebastjans Ožjē. Rovanperam, kurš svētdienas ātrumposmos bija ātrākais pilots, finišā piektā vieta. Ja ne pārsists ritenis un sods, ļoti iespējams, ka uzvaru rallijā varētu svinēt tieši Rovanpera.

Neveiksmīga nedēļas nogale padevās Tjerī Noivilam, kurš svētdien atgriezās pēc Rally 2 sistēmas. Sportists visus rīta ātrumposmus brauca ļoti mierīgi, tādējādi taupot riepas Power Stage posmam, taču noslēdzošajā posma startā Noivila automašīnai radās tehniskas problēmas, kas liedza uzrādīt labu rezultātu.

WRC2 klasē uzvaru svinēja Mads Ostbergs, kamēr Nikolajs Grjazins noslēdzošajā posmā pārsita riteni un kopvērtējumā no otrās vietas atkrīta uz piekto vietu. Otrais WRC2 klasē Adriens Formaks. Taču starp visām R5 klases mašīnām pārliecinoši ātrākais bija Olivers Solbergs, kurš par 38,7 sekundēm apsteidza Ostbergu. Līdz ar to Oliveram arī pārliecinoša uzvara WRC3 klasē par minūti apsteidzot Jari Hutunenu. Jāpiebilst, ka pirms pēdējā posma otrais bija polis Kajetans Kajetanovičs, taču noslēdzošajā dopā viņš avarēja. Diemžēl igaunis Egons Kaurs, kurš pēc 13.posma bija otrais WRC3 klasē, 16.posmā pārsita riteni un atkrita uz ceturto vietu.


Foto: Honza Fronek

JWRC klasē, kurā pavisam kopā uz starta izgāja 12 ekipāžas, noslēdzošajā dienā ātrs bija Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci, kuriem 14.posmā izdevās pārņemt vadību, jo igaunis Roberts Virves zaudēja 45 sekundes un kopvērtējumā no pirmās vietas atkrita uz trešo. Arī turpinājumā Sesks brauca ātri un stabili, finišā par 14,7 sekundēm apsteidzot ātro somu Sami Pajari. Šī Seskam bija pirmā uzvara JWRC karjerā! Tāpat Mārtiņš kļuvis par pirmo latvieti, kurš uzvarējis JWRC.

Rallija rezultāti:


Rezultāti RC2 klasē:


Rezultāti JWRC klasē:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png