profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igaunijas WRC strikti ierobežojumi - policija uzraudzīs perimetru uz zemes un no gaisa

Go4speed 01.09.2020 - 21:41 Igaunijas WRC strikti ierobežojumi - policija uzraudzīs perimetru uz zemes un no gaisa
Foto: ERR News

Šajās brīvdienās Igaunijā pēc gandrīz pusgadu pauzes atsāksies pasaules rallija čempionāta (WRC) sezona. Jau ziņojām, ka koronavīrusa riska dēļ skatītāju skaits gaidāmajā rallijā būs ierobežots – to skaits būs 16 000, kas tiks sadalīti 16 īpašās zonās (katrā pa 1000).

Foto: Edgars Leonovs

Jau iepriekš rallija organizatori atklāja, ka šajā rallijā strikti tiks ievēroti visi drošības pasākumi, ka arī ralliju varēs apmeklēt tikai skatītāji ar ieejas biļetēm. ''”Rally Estonia'' ir tikai sākums, jo plāns ir Igaunijā bieži rīkot WRC posmu, tāpēc viņiem ir nepieciešams aizvadīt perfektu ralliju. Viņiem visai pasaulei ir jāparāda, ka viņi ir labākie – viņi nevar kļūdīties. Arī Igaunijas valdība ir ļoti plaši iesaistīta šajā rallijā. Arī viņi nevar kļūdīties. Personīgi es uzskatu, ka policija un citas struktūrvienības būs ļoti nopietni iesaistītas šajā rallijā, lai to aizvadītu, kā tas ir šobrīd paredzēts uz papīra. Nerekomendētu plānu doties uz ralliju bez biļetes un kaut kur mežā to skatīties,” nesen rakstīja kāds Igaunijas rallija foruma lietotājs.


Foto: Edgars Leonovs

Un pēdējās dienās arī igauņu mediji apliecina to, ka šajā rallijā būs ļoti stingri ierobežojumi. Tiek ziņots, ka, lai ierobežotu saslimšanu ar koronavīrusu un lai nodrošinātu skatītājiem drošību, tiks piemēroti stingri ierobežojumi un citi pasākumi. Apkārt katram rallija ātrumposmam būs nozīmēts perimetrs, kurā tiks piemēroti kustības ierobežojumi. Šajā noteiktajā perimetrā varēs iekļūt tikai vietējie iedzīvotāji, viņu viesi (cilvēku vārdi ir jāreģistrē iepriekš), operatīvie dienesti, transporta pakalpojuma nodrošinātāji, 16 000 skatītāju (kuriem būs ieejas biļetes), kā arī rallija organizētāji. Policija pastāvīgi uzraudzīs perimetru gan pa sauszemi, gan no gaisa. Policijas darbinieki patrulēs teritoriju, lai nepieļautu, ka tajā iekļūst cilvēki bez attiecīgajām atļaujām.


Foto: Edgars Leonovs

Skatītājiem ar ieejas biļetēm tiks ļauts automašīnas novietot stāvvietās 2,5 stundas pirms pirmās automašīnas starta. Pirms katras skatītāju zonas skatītājiem tiks pārbaudītas gan ieejas biļetes, gan personu apliecinošs dokuments.

"Ja mēs nevēlamies, lai Igaunijas rallijs pārvērstos par vēl vienu koronavīrusa perēkli, tad mums ir jāsaprot noteiktie ierobežojumi," saka ''Rally Estonia'' direktors Urmo Āva.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png