profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Rally Estonia' WRC posmā astoņas igauņu ekipāžas startēs ar R5 mašīnām

Go4speed 18.08.2020 - 11:28 'Rally Estonia' WRC posmā astoņas igauņu ekipāžas startēs ar R5 mašīnām
Rainers Aus. Foto: Krists Andersons

No 4.-6.septembrim Dienvidigaunijā norisināsies pasaules rallija čempionāta (WRC) posms ''Rally Estonia''. Kļuvis zināms, ka uz starta gaidāmajā rallijā izies 60 ekipāžas. 13 ekipāžas startēs ar WRC mašīnām, 28 ekipāžas uz starta izies ar R5 tehniku, bet 12 ekipāžas cīnīsies par uzvaru JWRC klasē.


Foto: Martin Hlinka

Vadošās WRC komandas pieteikušas savus labākos braucējus. Toyota sastāvā bez saviem trīs līderiem būs arī redzams japānis Takamoto Katsuta, tikmēr Hyundai Motorsport rūpnīcas vienībā kā trešais pilots līdzās Otam Tanakam un Tjerī Noivilam šajā rallijā būs Kreigs Brīns. Jāpiebilst, ka ar Hyundai i20 Coupe WRC šajā rallijā startēs arī franču braucējs Pjērs-Luis Lobērs. Ar trīs mašīnām Rally Estonia startēs arī M-Sport vienība, kur līdzās Esapekam Lapi un Tēmu Suninenam startēs Gas Grīnsmits. Tāpat uz starta ar jaunākās paaudzes Ford Fiesta WRC mašīnu startēs Georgs Gross un soms Kimmo Kurkela.


Foto: Edgars Leonovs

WRC2 klasē par uzvaru cīnīsies tādi braucēji kā Mads Ostbergs, Nikolajs Grjazins, Pontus Tīdemans, Ole Kristians Veibijs, Adriens Formaks un Eivinds Brinildsens.

Tikmēr sīva cīņa sagaidāma WRC3 klasē, kurā startēs 22 ekipāžas. Starp līderiem jāmin Olivers Solbergs, Jari Hutunens, Kajetans Kajetanovičs, Eriks Pietarinens, Nikolas Čiaminī u.c. Taču tas vēl nav viss, jo par patīkamu pārsteigumu parūpējušies vairāki igauņu braucēji, kuri šajā rallijā uz starta izies ar R5 ekipāžām. Pavisam kopā astoņi igauņu braucēji startēs ar R5 mašīnām, no kurām dažiem tā būs debija pie R5 auto stūres, bet citiem braucējiem tā būs atgriešanās rallijā pēc ilgāka pārtraukuma.


Foto: Edgars Leonovs

JWRC klasē startēs 12 ekipāžas. Pie favorītiem jāmin Kens Torns, Mārtiņš Sesks, Toms Kristensons un Sami Pajari.

Divās dienās sportistiem būs jāveic 17 ātrumposmi ar kopējo garumu 232 kilometri.

WRC kopvērtējums:


WRC2 kopvērtējums:


JWRC kopvērtējums:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png